Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kruising Stationsstraat-Parallelweg (voorheen geheten Rotonde station)

De gemeenteraad van Borne heeft op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in haar vergadering van 1 juni 2010 het bestemmingsplan Kruising Stationsstraat-Parallelweg (voorheen geheten Rotonde station) gewijzigd vastgesteld en toestemming gekregen van Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel en de VROM-inspectie tot versnelde publicatie.

Het bestemmingsplan Kruising Stationsstraat-Parallelweg voorziet in het verbeteren van de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling. Het bestemmingsplan is dusdanig ruim opgezet dat verschillende oplossingen voor de verkeerssituatie mogelijk zijn.

Het plangebied betreft de kruising Stationsstraat, Europastraat, Deldensestraat, Parallelweg te Borne. Het plangebied ligt aan de rand van het centrum ten zuidwesten van Villa Meijling en ten oosten van het NS station. Aan de noordoostzijde van het kruispunt is de Stationsstraat gelegen, aan de zuidoostzijde is de Europastraat gelegen, aan de zuidwestzijde is de Deldensestraat gelegen en aan de noordwestzijde is de Parallelweg gelegen.

Bij de vaststelling van het plan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp. Het betreft de volgende wijzigingen:

Naar aanleiding van de zienswijzen:

Aan de bestemmingsregel ‘Verkeer’ wordt aan de bouwregels de volgende regel toegevoegd:

Rangorderegeling

Indien strijd ontstaat tussen het belang van de bescherming van de leidingen als bedoeld in dit artikel en het bepaalde in de overige artikelen prevaleert de primaire bestemming ‘Leiding-Gas’.

Ambtshalve:

  • Om verwarring te voorkomen wordt de naam van het bestemmingsplan gewijzigd in Bestemmingsplan Vogelbuurt/Wensink Noord, Herziening, Kruising Stationsstraat-Parallelweg;

  • aan de eerste zin van artikel 4.3.1 zal achter ‘Het is verboden op …’ de woorden ‘of in’ worden toegevoegd;

  • technische aanpassingen (lay-out en spelfouten) in verband met de leesbaarheid van het plan.

Ter inzage en beroep

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen voor eenieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van vrijdag 25 juni 2010 tot en met donderdag 5 augustus 2010, gedurende openingstijden, bij de publieksbalie van het gemeentehuis te Borne. U kunt het bestemmingsplan in elektronische vorm raadplegen via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0147.BpVBWNhz00-vg01 of via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

De bronbestanden van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.borne.nl/NL.IMRO.0147.BpVBWNhz00-vg01

Gedurende deze termijn kan door belanghebbenden tegen het gewijzigde vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de raad hebben ingediend. Tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht, kan door eenieder gedurende deze termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Tevens kan, naast het instellen van beroep, een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien het verzoek is ingediend binnen de beroepstermijn, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven