Kennisgeving besluiten vergunningen Wet milieubeheer (Wm) en de Waterwet (Wtw) van Evelop Ontwikkeling BV

Aan Evelop Ontwikkeling B.V. te Rotterdam is een revisievergunning ingevolge artikel 8.4. lid 1 van de Wet milieubeheer verleend en een nieuwe vergunning ingevolge de Waterwet (Wtw; hoofdstuk 6) voor de uitgestelde realisatie van een bio-energiecentrale van 49,9 MWe te Delfzijl. De inrichting is gelegen op het industrieterrein Oosterhorn, adres is Metaalpark 20, 9936 BV te Farmsum, in de directe omgeving van Aldel. In deze installatie zal biomassa verbrand worden van de witte en gele lijst, bestaande uit ondermeer afvalstoffen. Het brandstofpakket bestaat in hoofdzaak uit hout dan wel houtfracties; daarnaast worden andere geschikte biomassastromen, zoals droge landbouwresiduen, ingezet als brandstof.

Gedeputeerde Staten van Groningen zijn het bevoegd gezag voor het verlenen van de Wm- vergunning, Rijkswaterstaat Noord-Nederland is het bevoegd gezag voor het verlenen van de Watervergunning. Omdat de aanvragen gelijktijdig zijn ingediend en inhoudelijk samenhangen, worden deze gecoördineerd afgehandeld. Gedeputeerde Staten zijn met de coördinatie van deze procedure belast.

Gedeputeerde Staten van Groningen en Rijkswaterstaat Noord-Nederland hebben de gevraagde vergunningen, onder voorschriften ter bescherming van het milieu, verleend.

Zienswijzen

Er is een zienswijze tegen het ontwerpbesluit ingediend en er zijn adviezen uitgebracht. Deze zijn verwerkt in het definitief besluit en hebben niet geleid tot aanpassingen van het besluit.

Terinzagelegging

De besluiten met bijbehorende stukken liggen terinzage van maandag 28 juni 2010 tot en met maandag 9 augustus 2010 op werkdagen tijdens kantooruren in het gemeentehuis van Delfzijl, buiten kantoortijden alleen volgens afspraak (0596) 639911 en tevens liggen de stukken gedurende deze periode tijdens kantooruren ter inzage op het provinciehuis Groningen. Hiervoor dient u zich te melden bij de balie ingang Sint Jansstraat 4, Groningen.

Beroep

Tot en met 9 augustus 2010 kan beroep tegen de beschikkingen worden ingesteld door:

  • 1. degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking Wm;

  • 2. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking Wm

  • 3. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen terzake van de ontwerpbeschikkingen;

  • 4. degenen die zienswijzen hebben tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Het beroepschrift kunt u richten aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt kunt u de Voorzitter voornoemd, vragen met betrekking tot de beschikkingen een voorlopige voorziening te treffen.

Informatie

Voor informatie over de vergunningaanvraag ingevolge de Wtw en het ontwerpbesluit kunt u contact opnemen met kunt u contact opnemen met de heer A.J. Verstegen van de Rijkswaterstaat Noord Nederland 058 2344 363

Voor meer informatie over de vergunningaanvraag ingevolge de Wm en het ontwerpbesluit, kunt u contact opnemen met de heer P.G. van der Sleen 050 316 4250 of de heer J.H.E. Truin 050 316 4529 van de afdeling Milieuvergunningen.

Het besluit Wm kan ook worden ingezien op:

www.provinciegroningen.nl/loket /verleende-milieuvergunningen

Naar boven