Vaststelling uitwerkingsplan IJsselstreek en besluit vaststelling hogere grenswaarde

Het uitwerkingsplan voor de locatie IJsselstreek te Olst is op 15 juni 2010 door het college van B&W gewijzigd vastgesteld. De uitwerking op grond van artikel 3.6 van de Wet op de ruimtelijke ordening heeft betrekking op de gronden waarop de globale bestemming ‘wonen - uit te werken’ lag. Het betreffende perceel is kadastraal bekend als gemeente Olst, sectie F, nummer 3560. Met het plan wordt de realisatie van 14 woningen mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling heeft het college ambtshalve en/of naar aanleiding van zienswijzen onderstaande wijzigingen aangebracht:

Plankaart:

  • vergroten bouwblokken.

Ten behoeve van bovengenoemd plan heeft het college van B&W een hogere grenswaarde vastgesteld. De hogere grenswaarde houdt verband met het railverkeerslawaai afkomstig van de spoorweg Zwolle–Deventer, die hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 55 dB. De vast te stellen hogere grenswaarde bedraagt maximaal 64 dB.

Het uitwerkingsplan, het besluit vaststelling hogere grenswaarde en de onderliggende stukken liggen van 25 juni 2010 tot en met 5 augustus 2010 ter inzage bij ons klantcontactcentrum, locaties Wijhe (Oranjelaan 5) en Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5). U kunt de stukken tevens inzien op de gemeentelijke website.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit vaststelling hogere grenswaarde kan binnen de termijn van zes weken beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij het college van B&W hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Beroep kan worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s- Gravenhage.

Naar boven