Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Bentinckspark 2009

Het college van B&W maken bekend dat de gemeenteraad op 10 juni 2010 het bestemmingsplan Bentinckspark 2009 heeft vastgesteld en heeft besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor het plangebied. Het betreft een herziening van de nu geldende bestemmingsplannen. Het plangebied van dit bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat in het noorden globaal begrensd wordt door de Industriehaven, in het oosten door de Galileïlaan, in het zuiden door de Mr. Cramerweg en in het westen door de Kanaalweg. Ten opzichte van de nu geldende plannen zijn in het plan een aantal ontwikkelingen opgenomen. De ontwikkelingen hebben betrekking op de gronden van het huidige sportpark.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft de gemeenteraad ambtshalve en naar aanleiding van de zienswijzen bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Er zijn wijzigingen doorgevoerd op de verbeelding, in de regels en de toelichting. De wijzigingen staan opgesomd in de Staat van wijzigingen en zijn te vinden in de reactienota, die in de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen, en het raadsvoorstel.

Daarnaast is voor dit gebied een beeldkwaliteitplan voorbereid. In het beeldkwaliteitplan wordt een toekomstig beeld van het sportstadspark gepresenteerd. Voor diverse onderdelen, zoals entrees, bruggen, architectuur, beplanting, water, verharding etc. worden criteria voor beeldkwaliteit gegeven. Dit beeldkwaliteitplan kan worden gebruikt als toetsingskader bij de te realiseren ontwikkelingen binnen het Bentinckspark.

Daarnaast heeft het college van B&W ten behoeve van het bestemmingsplan bij besluit van 17 mei 2010 hogere geluidgrenswaarden vastgesteld. Het vaststellen van de hogere grenswaarde heeft betrekking op de ontwikkellocatie tot nieuwbouw van een school ten noorden van de Mr. Cramerweg als gevolg van wegverkeerslawaai.

Het beeldkwaliteitplan, gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit vaststelling hogere grenswaarde liggen van 24 juni 2010 tot en met 4 augustus 2010 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt het plan en de bijbehorende stukken ook raadplegen op www.bestemmingsplannenhoogeveen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen de vaststellingsbesluiten en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerp(besluit);

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te brengen tegen het ontwerp(besluit).

Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de inzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit van het college tot vaststelling van de hogere grenswaarde treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Naar boven