Bestemmingsplan Buitengebied 2009, partiële herziening Wittebeltsweg 4

Bouw van een extra woning aan de Wittebeltsweg 4

Bij de gemeente Wierden is een aanvraag ingediend voor het bouwen van een extra woning aan de Wittebeltsweg 4 via de regeling ‘Rood voor Rood met gesloten beurs, gemeente Wierden’. In ruil voor de bouw van de woning worden stallen gesloopt aan de Wittebeltsweg 4 en de Nottermorsweg 5. De bouw van een woning past niet in het huidige bestemmingsplan. De gemeente is echter bereid het bestemmingsplan aan te passen.

Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam heeft gekregen ‘Buitengebied 2009, partiële herziening Wittebeltsweg 4’. In dit ontwerpbestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt dat op het perceel 2 woningen worden gebouwd. Eén woning ter vervanging van de bestaande woning en een extra woning via de regeling ‘Rood voor Rood met gesloten beurs, gemeente Wierden’.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan staat vanaf 24 juni 2010 op www.wierden.nl/bestemmingsplannen. Vanaf dat moment is het plan ook te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2010000035-0002. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u vanaf die datum gedurende zes weken inzien bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Bent u het niet eens met het ontwerpbestemmingsplan? Dan kunt u tot en met 4 augustus 2010 reageren (zienswijze indienen). Dat kunt u op drie manieren doen:

  • U kunt een brief sturen naar gemeente Wierden, postbus 43, 7640 AA Wierden.

  • U kunt op www.wierden.nl/zienswijze een zienswijze indienen.

  • U kunt een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen (tel. 0546-580 838, e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Vervolg

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan, eventueel gewijzigd, vastgesteld. Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan, dan kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven