Vaststelling structuurvisie Bergeijk

De raad van de gemeente Bergeijk heeft bij besluit van 3 juni 2010 de Structuurvisie ‘Bergeijk; Leven en Beleven; tussen bossen, beken en boerenland’ vastgesteld.

De Structuurvisie is een actualisering van de in 2004 vastgestelde structuurvisieplus. Deel A, het ruimtelijk casco, bevat de toekomstvisie op de gemeente en de grote lijnen van het ruimtelijk beleid. Het gaat dan om het koesteren van het groene, landelijke, rustige en gemoedelijke karakter van de gemeente. Deze kwaliteiten maken Bergeijk een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te recreëren. Binnen deze kwaliteiten is ook ruimte voor verdere ontwikkeling van bedrijvigheid. Met de titel van de structuurvisie: ‘Bergeijk: leven en beleven, tussen bossen, beken en boerenland’, is deze visie verwoord. Deel B, het projectenplan, is meer uitvoeringsgericht. Hierin worden de plannen en projecten voor de korte en middellange termijn beschreven.

Met ingang van 24 juni 2010 ligt de structuurvisie voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 Bergeijk, tijdens openingstijden en bovendien iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 19.00 uur. De stukken zijn vanaf 24 juni 2010 ook digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl onder de kop ‘Bestemmingsplannen’ en op de landelijke website van het ministerie www.ruimtelijkeplannen.nl. De structuurvisie treedt in werking de dag na bekendmaking.

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de Structuurvisie kan op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht géén bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Naar boven