Kennisgeving ontwerp koninklijk besluit tot aanwijzing van gronden ter onteigening in de gemeenten Waalwijk en Geertruidenberg ter uitvoering van het inpassingsplan ‘Rivierverruiming Overdiepse Polder’

Onteigeningsplan Overdiepse Polder

De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer maakt bekend dat krachtens artikel 78 van de onteigeningswet op de gemeentehuizen van Waalwijk en Geertruidenberg met ingang van 2 juli 2010 tot en met 12 augustus 2010 een (voor)ontwerp koninklijk onteigeningsbesluit met de daaraan ten grondslag liggende stukken ter inzage ligt. De in het ontwerp koninklijk besluit op verzoek van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat ten name van de Staat (departement van Verkeer en Waterstaat) ter onteigening aan te wijzen gronden zijn nodig voor de uitvoering van het inpassingsplan ‘Rivierverruiming Overdiepse Polder’ van de provincie Noord-Brabant. De in het onteigeningsplan ‘Overdiepse Polder’ begrepen gronden hebben de bestemmingen ‘Agrarisch met waarden (AW)’, ‘Natuur (N)’, ‘Recreatie-Jachthaven (R-JH)’. ‘Verkeer (V)’, ‘Waterstaat-Waterafvoergebied WS-WG’ (dubbelbestemming) en ‘Waterstaat-Waterkering (WS-WK)’ (dubbelbestemming).Op de te onteigenen gronden zullen werken worden uitgevoerd voor de aanleg van nieuwe waterkeringen, agrarische terpen en overige infrastructurele werken overeenkomstig het inpassingsplan.

De Minister van VROM is – onder voorbehoud van naar voren gebrachte zienswijzen – in beginsel bereid het verzoek van Verkeer en Waterstaat in te willigen.

Gedurende de periode van terinzageligging kunnen belanghebbenden bij het besluit schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de Kroon, per adres de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (postbus 20951/BJZ ipc 880/2500 EZ te Den Haag, onder vermelding van: dossiernummer 44.2009). Zienswijzen kunnen ook mondeling naar voren worden gebracht bij de Minister van VROM.

Voor nadere inlichtingen over deze procedure of voor het maken van een afspraak indien men een zienswijze mondeling naar voren wil brengen, kan men contact opnemen met het ministerie van VROM, telefoon 070-3393884 (de heer J.N. Baalbergen) of 070-339 2894 (de heer B.Vink).

Het ontwerpbesluit c.a. ligt gedurende bovengenoemde periode ook ter inzage bij het departement van VROM.

Naar boven