Vestiging voorkeursrecht Groot Agteveld, Coöperatieterrein c.a. Achterveld

Burgemeester en wethouders van Leusden maken op grond van artikel 4 eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat zij op 15 juni 2010 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg besloten hebben om aan de gemeenteraad van Leusden voor te stellen de hierna aangegeven gronden op basis van artikel 5 Wvg aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10−24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het betreft de gronden globaal gelegen nabij de Hessenweg te Achterveld (gemeente Leusden) welk gebied is genaamd ‘Coöperatieterrein c.a. Achterveld’ binnen het plangebied Groot Agteveld. Aan de gronden worden de bestemmingen ‘wonen’, ‘maatschappelijke voorzieningen’, ‘dienstverlening’, ‘detailhandel’ en ‘lichte horeca’ toegedacht met aanverwante bestemmingen, alle eventueel nader uit te werken.

Deze gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende lijst van eigenaren en zakelijk gerechtigden.

Door het besluit van Burgemeester & wethouders is op basis van artikel 6 juncto artikel 2 van de Wvg op de in het besluit genoemde gronden de artikelen 10−24, 26 en 27 Wvg van toepassing. Het besluit heeft een geldingsduur van maximaal drie maanden, waarbinnen de gemeenteraad van Leusden het voorkeursrecht moet bestendigen.

Ons besluit ligt met de bijhorende bijlagen, het voorstel aan de gemeenteraad en het ontwerpraadsbesluit vanaf 24 juni 2010 ter visie en inzage op het gemeentehuis aan ’t Erf 1 te Leusden. Gedurende de openingstijden kunt u deze stukken bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 13.00 uur kosteloos inzien. Buiten deze openingstijden kunt u een afspraak maken met de heer mr P.K. van Die, telefoon 033-4961781.

Het voorstel van Burgemeester & wethouders wordt beschouwd als een besluit waarop de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van toepassing is. Tegen ons besluit kan door belanghebbenden vanaf 17 juni 2010 gedurende zes weken bezwaar worden gemaakt. Een bezwaarschrift kan worden gericht aan:

Burgemeester en wethouders van Leusden

T.a.v. de commissie Bezwaarschriften

Postbus 150

3839 AD LEUSDEN

Het bezwaar moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • a. de naam en het adres van de indiener;

  • b. dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d. de gronden van bezwaar.

Degene die bij ons een bezwaarschrift heeft ingediend kan op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Utrecht verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien deze van mening is dat onverwijlde spoed (gelet op de belangen) dat vereist. Het verzoekschrift kan worden gericht aan:

De rechtbank Utrecht, Sector Bestuursrecht

t.a.v. de edelachtbare voorzieningenrechten

Postbus 13023

3507 LA Utrecht.

In het kader van een zorgvuldige besluitvorming kunnen belangenhebbende vanaf 24 juni 2010 gedurende zes weken zienswijzen bij het ontwerpraadsbesluit naar voren brengen. Men kan de zienswijze schriftelijk en/of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan:

De Raad van de gemeente Leusden,

t.a.v. de heer mr. P.K. van Die

Postbus 150

3830 AD LEUSDEN.

Indien men een zienswijze mondeling bij de raad naar voren willen brengen kan men contact opnemen met de heer Van Die, voornoemd, telefoon 033-4961781

Eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden worden bij separaat schrijven over dit besluit geïnformeerd.

Leusden, 15 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Leusden.

Naar boven