Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, OHW-U-3004891, houdende aanwijzing van de vestigingsplaats van de Pensioen- en Uitkeringsraad per 1 januari 2011

9 juni 2010

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van de Wet uitvoering wetten voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen;

Besluit:

Enig artikel

Te rekenen van 1 januari 2011 is de Pensioen- en Uitkeringsraad, bedoeld in artikel 3, eerste lid, van de Wet uitvoering wetten voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen gevestigd in Leiden.

Deze regeling zal (met de toelichting) in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

TOELICHTING

Ingevolge artikel 3, tweede lid, van de Wet uitvoering wetten voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen (Wuvo) dient de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de plaats te bepalen waar de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR), bedoeld in artikel 3, eerste lid, van die wet gevestigd is.

Op grond van artikel 6, onderdeel c, van de Wuvo is de Sociale verzekeringsbank (SVB) vanaf 1 januari 2011 belast met alle voorbereidende en uitvoerende taken in het kader van de aanvragen ingevolge de wetten voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen waarin de PUR een beslissing neemt. In het verlengde hiervan ligt de ondersteuning van de PUR door de SVB (artikel 6, onderdeel d, van de Wuvo). Bij ondersteuning moet bijvoorbeeld gedacht worden aan het door de SVB op aangeven van de PUR bijwerken van de beleidsregels of het ondersteunen van de PUR bij het voeren van verweer in administratief juridische procedures. De werkzaamheden ten behoeve van de PUR worden binnen de SVB uitgevoerd door een afzonderlijke afdeling verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen die is gehuisvest in het regiokantoor van de SVB te Leiden. Ten behoeve van de efficiency is ervoor gekozen de PUR eveneens in dit kantoorgebouw te huisvesten. Met het oog hierop wordt Leiden dan ook formeel aangewezen als de vestigingsplaats van de PUR.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

A. Klink.

Naar boven