Ontwerpbestemmingsplan Rietveld 109 ter inzage

Iedereen krijgt de gelegenheid om een reactie te geven op het ontwerpbestemmingsplan Rietveld 109. Het ontwerpplan is in voorbereiding en kan naar aanleiding van de reacties worden aangepast. Het plangebied, bekend als het (voormalig) Leger des Heils-terrein, bestaat uit de (open) ruimte aan het Rietveld 109 en het daarachter gelegen binnenterrein. Het plangebied bestaat uit het kadastrale perceel C 04313 en een deel van het kadastrale perceel C 03037. Achter Vlamingstraat 44 bevindt de plangrens zich op de grens tussen de bebouwing op het binnenterrein en de bebouwing aan Vlamingstraat 44. Voor het overige vallen de plangrenzen samen met de grens van de kadastrale percelen C 04313 en C 03037 met de aangrenzende kadastrale percelen.

Voor het (voormalige) Leger des Heils-terrein aan het Rietveld is een bouwplan ontwikkeld. Het project bestaat uit drie grondgebonden woningen op het binnenterrein en een appartement aan het Rietveld. Een nieuw bestemmingsplan is nodig om het project te kunnen realiseren.

Bekijken van het ontwerpbestemmingsplan

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan vanaf 22 juni 2010 tot en met 2 augustus 2010 bekijken bij de Stadswinkel aan de Phoenixstraat 16, openingstijden:

op afspraak: maandag t/m donderdag van 8 tot 17 uur en vrijdag van 8 tot 20 uur

zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 8 tot 12.30 uur. U kunt hier een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan kopen. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid hebt om het ontwerpbestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door uw adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt het bestemmingsplan ook inzien op de gemeentelijke website www.gemeentedelft.info, onder het kopje ‘Gemeente en democratie’ (klik door naar 'Plannen ter inzage’).

Reageren op het ontwerpbestemmingsplan

U kunt gedurende de inzagetermijn reageren op het plan door uw zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan te sturen naar:

De gemeenteraad van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw schriftelijke reactie (zienswijze) moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbestemmingsplan het gaat. U kunt uw reactie tot en met 2 augustus 2010 indienen. Op 29 juni 2010 kunt u van 17:30 tot 19:30 uur in het Leger des Heils-gebouw aan het Rietveld 109, op het plan reageren. Die avond worden de reacties alleen genoteerd. Het plan wordt niet toegelicht.

Procedure

Iedereen die heeft gereageerd op het ontwerpbestemmingsplan ontvangt een nota, waarin alle ingekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota Zienswijzen en het bestemmingsplan worden voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De raad bepaalt of het bestemmingsplan, voordat het bestemmingsplan in de gemeenteraad wordt behandeld, in de Raadscommissie wordt besproken. Het vaststellen van het bestemmingsplan wordt gepubliceerd in de Staatscourant en een huis-aan-huisblad.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stadswinkel via telefoonnummer 14015 of via www.gemeentedelft.info.

Naar boven