Ontwerp wijzigingsplan natuurgebied Dannemeer fase 1

Het college van de gemeente Slochteren maakt bekend dat er een ontwerp wijzigingsplan (ex. artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening) is opgesteld. Met het plan wordt een deel van het bestemmingsplan buitengebied ‘herziening 1997’ gewijzigd. Het college van burgemeester en wethouders heeft op grond van artikel 3 lid 11 van dit bestemmingsplan de bevoegdheid om gronden met de aanduiding ‘natuurontwikkelings-gebied’ te wijzigen in de bestemming ‘natuur’. Het plan voldoet aan de voorwaarden die in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

Met het plan wordt uitbreiding van het natuurgebied Midden-Groningen mogelijk gemaakt. Dit gebied is onderdeel van de ecologische hoofdstructuur. Het wijzigingsplan omvat in grote lijnen het gebied tussen Slochtermeenteweg, Slochterdiep, afwateringskanaal van Duurswold en de percelen S 23, S 1946 (deels) en S 1935 (deels). Het gebied (fase 1) is verkleind ten opzichte van het voorontwerp. Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van donderdag 24 juni 2010 tot en met 4 augustus 2010 gedurende de openingstijden in het publiekscentrum van het gemeentehuis (Hoofdweg 10a te Slochteren). Tevens is het plan te raadplegen op de gemeentelijke website: www.slochteren.nl, onder Wonen – Bestemmingsplannen.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Slochteren, postbus 13, 9620 AA Slochteren. Voor informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met dhr. M. Smit van de Backoffice bouwen, wonen en bedrijven (tel. 0598-425555).

Naar boven