Vestiging voorkeursrecht gemeente Slochteren

Burgemeester en wethouders van de gemeente Slochteren maken op grond van artikel 7, lid 1 Wet voorkeursrecht gemeenten (verder Wvg) bekend dat de Raad van de gemeente Slochteren op 3 juni 2010 conform het bepaalde in artikel 2 en artikel 4, lid 1 Wvg heeft besloten een gedeelte van een perceel in Slochteren aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26, en 27 Wvg van toepassing zijn. Deze definitieve aanwijzing volgt op de voorlopige aanwijzing die op 26 maart 2010 in de Staatscourant is gepubliceerd.

Het bewuste gedeelte van het perceel is gelegen in de kern Slochteren aan/nabij de Korenmolenweg en is kadastraal bekend gemeente Slochteren, sectie P, nummer 313 (ged.).

Dit gedeelte van het perceel is in de structuurvisie Slochteren Kern van 17 december 2009 bestemd voor een bedrijfsbestemming (c.q. kleinschalig bedrijventerrein).

Inzage

Het besluit tot de aanwijzing ligt voor eenieder ter inzage vanaf heden bij het publiekscentrum op het gemeentehuis te Slochteren, Hoofdweg 10a, 9621 AL Slochteren. Het publiekscentrum is elke werkdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Daarnaast is het publiekscentrum (op werkdagen) woensdagmiddag van 13.30 uur tot 18.00 uur en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 19.30 uur geopend. De eigenaar en/of zakelijk gerechtigde ontvangt een afzonderlijke kennisgeving.

Gevolgen

De aanwijzing van het gedeelte van het perceel treedt in werking daags na de datum van deze publicatie. Dit betekent dat de eigenaar en/of zakelijk gerechtigde van het binnen dit besluit bedoelde gedeelte van het perceel, wanneer hij/zij dat (gedeelte van het) perceel wenst te vervreemden, dit eerst aan de gemeente Slochteren te koop aan moet bieden.

Bezwaar en beroep

Deze aanwijzing is een besluit. Belanghebbenden kunnen derhalve binnen zes weken na inwerkintreding van het besluit schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen gericht aan de gemeenteraad van Slochteren, ter attentie van de heer A. Glazenborg, postbus 13, 9620 AA Slochteren. Tevens kunnen deze belanghebbenden een verzoek tot voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank Groningen Sector Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de heer A. Glazenborg van de dienst Beleid onder telefoonnummer 0598-425555.

Naar boven