Ontwerpbestemmingsplan Nieuwesluizerweg 24 te Slootdorp

Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Nieuwesluizerweg 24 te Slootdorp, met de bijbehorende stukken met ingang van 21 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt bij de afdeling Bouwen, Ruimte en Milieu, kamer 1.08 tijdens kantooruren (alsmede op maandagavond van 17.00–20.00 uur).

Het plangebied wordt begrensd door het bedrijfsperceel van de firma Van der Stelt. Dit bedrijf is gevestigd op het adres Nieuwesluizerweg 24 te Slootdorp (1774 PD).

Voor het perceel Nieuwesluizerweg 24 te Slootdorp zijn in het verleden verschillende vrijstellingen op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) verleend. Deze vrijstellingen zijn nog niet verwerkt in een nieuw bestemmingsplan. Hierdoor heeft het perceel nog geen passende bestemming met als gevolg dat bijna alle bouwaanvragen niet passen binnen het vigerende bestemmingsplan. Met voorliggend bestemmingsplan wordt het perceel Nieuwesluizerweg 24 te Slootdorp voorzien van een actueel planologisch kader. Daarnaast wordt binnen het bestaande bedrijfsperceel beperkte uitbreidingsmogelijkheden geboden.

Het ontwerp van het bestemmingsplan bevat een toelichting, een plankaart en regels, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage ligging zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1770 AA Wieringerwerf. U wordt verzocht in uw brief te vermelden: ‘zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Herstructurering Middenmeer. Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen kan via doorkiesnummer 0227-606335 een afspraak worden gemaakt. Het tijdig naar voren brengen van zienswijzen is bepalend voor de vraag of men naderhand eventueel in beroep kan gaan.

Deze kennisgeving, het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp vaststellingsbesluit met de daarbij behorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar op wwwwieringermeer.nl (onder het kopje inwoner/ruimtelijke plannen/bestemmingsplannen in procedure).

Naar boven