Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nr. R&P/RA/2010/11658 van 14 juni 2010 tot wijziging van de regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van (15 juli 2009), nr R&P/RA/2009/16207 tot (openstelling van de mogelijkheid projectvoorstellen in te dienen in het kader van het) Europees Globaliseringsfonds (EGF)

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 18 van Verordening (EG) nr. 1927/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 20 december 2006, zoals gewijzigd door Verordening (EG) nr. 546/2009 van het Europees parlement en de Raad van 18 juni 2009;

Besluit:

ARTIKEL I

De regeling tot openstelling van de mogelijkheid om projectvoorstellen in te dienen in het kader van het Europees Globaliseringsfonds (EGF), nr. R&P/RA/2009/16207, gepubliceerd op 22 juli 2009, wordt als volgt gewijzigd:

A

In de titel zijn bij publicatie een aantal onderdelen weggevallen. De titel wordt in zijn geheel vervangen en komt te luiden:

Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 15 juli 2009, nr R&P/RA/2009/16207 tot openstelling van de mogelijkheid projectvoorstellen in te dienen in het kader van het Europees Globaliseringsfonds (EGF)

B

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1) De punt na het derde onderdeel wordt vervangen door een puntkomma.

2) Er wordt een definitie toegevoegd, die komt te luiden:

aanvrager:

rechtspersoon die in aanmerking wil komen voor een financiële bijdrage uit het EGF en daartoe een projectvoorstel indient bij de Minister..

C

Artikel 2, eerste lid, wordt als volgt aangevuld:

1) De punt aan het einde van de zin wordt vervangen door een komma.

2) Na de komma wordt een zinsnede toegevoegd, die komt te luiden:

binnen maximaal vier weken na afloop van de referentieperiode. De Minister kan besluiten dat van deze termijn wordt afgeweken..

D

Artikel 7, derde lid, wordt als volgt gewijzigd:

E

Er wordt een artikel toegevoegd, dat luidt als volgt:

Artikel 9 Citeertitel

Deze regeling wordt aangehaald als ‘EGF regeling’.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 juli 2010.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

TOELICHTING

Algemeen

Naast een aantal technische wijzigingen wordt door dit wijzigingsbesluit voorkomen dat projectvoorstellen pas in een zeer laat stadium bij het Ministerie worden ingediend. Dit geeft het Ministerie de gelegenheid om het uiteindelijke verzoek om een financiële bijdrage uit het EGF bij de EC in te dienen binnen de door de EC gestelde termijn van 10 weken na afloop van de referentieperiode.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

J.P.H. Donner.

Naar boven