Aanvulling startnotitie, Milieueffectrapportage Hoofddorp-Zuid – aanvulling Pioniers

  • Milieueffectrapportage ontwikkelingen woningbouw en voorzieningen Hoofddorp-Zuid – aanvulling Pioniers.

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 7.13 van de Wet milieubeheer het volgende bekend.

Voor Hoofddorp-Zuid (o.a. Toolenburg-Zuid en de Zuidrand van Hoofddorp) loopt op dit moment een m.e.r.-procedure. Daarvoor zijn inmiddels een Startnotitie en richtlijnen vastgesteld. In de Startnotitie is aangegeven dat het huidige terrein van Pioniers wordt herontwikkeld voor woningbouw en dat de honkbalvereniging naar Park 21 wordt verplaatst. Inmiddels heeft het college het voornemen om Pioniers te vestigen aangrenzend aan Hoofddorp-Zuid op de plaats waar het Huis van de Sport is voorzien. Vanwege de samenhang in effecten met het Huis van de Sport zal voor de m.e.r. worden aangesloten bij de m.e.r. Hoofddorp-Zuid.

Procedure MER

De wettelijke voorgeschreven procedure begint met het uitbrengen van deze aanvullende Startnotitie. De Startnotitie is bedoeld om betrokkenen en belangstellenden te informeren over de voorgenomen plannen en de beoogde aanpak van het milieuonderzoek. Zij kunnen op basis daarvan hun gedachten daarover kenbaar maken. De Commissie m.e.r. kan vervolgens een advies geven dat kan leiden tot een aanvulling op de richtlijnen.

Aan de hand van de richtlijnen wordt het MER opgesteld. De gemeenteraad beoordeelt dit op volledigheid en kwaliteit. Vervolgens wordt het MER bekendgemaakt en gelijktijdig met het eerste ruimtelijke besluit dat in de ontwikkelingen voorziet ter inzage gelegd voor inspraak. Dit zal, afhankelijk van de planning het voorontwerp/bestemmingsplan voor Toolenburg Zuid of het bestemmingsplan voor het Huis van de Sport zijn en dan worden bekendgemaakt.

Inzien

De aanvullende Startnotitie ligt ter inzage in het informatiecentrum-CBI in het Raadhuis, Raadhuisplein 1 te Hoofddorp. Dit is geopend op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. De terinzagelegging begint op 18 juni en duurt vier weken. Ook op de website van de gemeente – www.haarlemmermeer.nl – kan de aanvullende Startnotitie worden geraadpleegd.

Zienswijzen

Zienswijzen over de aanvullende Startnotitie kunnen gedurende de termijn van de terinzagelegging onder vermelding van zienswijze aanvullende Startnotitie Hoofddorp zuid worden gericht aan: burgemeester en wethouders, Cluster Planvorming, t.a.v. J. Rebel, Postbus 250, 2130 AG Hoofddorp. U kunt verzoeken om uw persoonlijke gegevens niet door de gemeente bekend te laten maken.

Indien u mondeling wenst te reageren kunt u telefonsich contact openmen met de heer Rebel, tel. 023 567 6514.

Verder nog vragen?

Indien u nog vragen heeft over de aanvullende Startnotitie dan kunt u die stellen via bovengenoemd telefoonnummmer.

Naar boven