Gewijzigd Vastgesteld bestemmingsplan ‘Scholtenhagen-Watermolen’

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen maken bekend:

Gewijzigd Vastgesteld bestemmingsplan ‘Scholtenhagen-Watermolen’

De gemeenteraad heeft bij besluit van 28 april 2010 het bestemmingsplan ‘Scholtenhagen-Watermolen’ gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het recreatiegebied Scholtenhagen-Watermolen ten zuiden van de kern Haaksbergen. Het plangebied Scholtenhagen – Watermolen wordt begrensd aan de noordzijde door de Eibergsestraat, aan de oostzijde door de Sonderenstraat, de percelen van v.v. H.S.C. ’21, de Atletiekvereniging Haaksbergen, de Scholtenhagenweg, de golfbaan, de Korenmolenweg en de gronden van de paardenhouderij, aan de zuidzijde door de Schipbeek, Erve Bruggert en Recreatieterrein Buursebeek en aan de westzijde door Recreatieterrein ’t Stien’nboer, de Laarveldsweg en camping Scholtenhagen. Het gebied kenmerkt zich door zijn grote recreatieve en natuurlijke functie. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de actualisatie van het bestemmingsplan.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is een aantal wijzigingen in het vastgestelde plan doorgevoerd. De wijzigingen zijn opgenomen in de bij het raadsbesluit behorende ‘Nota van zienswijzen’. Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het raadsbesluit en de bijbehorende nota van zienswijzen. Ook is tijdens de raadsvergadering van 28 april 2010 een amendement aangenomen welke het plan wijzigt:

  • Naast de wijzigingsbevoegdheid op perceel 428 tevens een wijzigingsbevoegdheid leggen op perceel 427 leggen (zonder koppeling met Rood voor rood regeling) zodat het college deze bestemming kan wijzigingen naar wonen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 17 juni 2010 tot en met 28 juli 2010 voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage. Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 tot 18.00 uur.

Tevens zijn deze stukken beschikbaar gesteld voor raadpleging op de site van de gemeente Haaksbergen: www.Haaksbergen.nl onder het kopje ‘bouwen en wonen’ en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de terinzage termijn kunnen belanghebbenden reageren. U kunt schriftelijk beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingebracht. Daarnaast kan eenieder beroep instellen tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

Haaksbergen, 16 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Haaksbergen,

K.B. Loohuis,

burgemeester.

H.M. de Bruijn-Franken,

interim-secretaris.

Naar boven