Besluiten omtrent goedkeuring bestemmingsplan Geleen-Oost en bestemmingsplan Geleen-Zuid

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen maken – ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening – bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg bij besluiten van 11 mei 2010 hebben goedgekeurd het bij besluiten van 16 december 2009 door de gemeenteraad van Sittard-Geleen vastgestelde bestemmingsplan Geleen-Oost en het bestemmingsplan Geleen-Zuid.

Het plangebied ‘Geleen-Oost’ wordt aan de noordzijde begrensd door de Geleenbeeklaan en aan de oostzijde door de spoorlijn Sittard–Heerlen. Aan de zuidzijde wordt de plangrens gevormd door de Endepolsstraat, Frans Erenslaan, Vondellaan en Kummenaedestraat. Aan de westzijde wordt het plangebied begrensd door de Parklaan/Op de Vey, Beekhoverstraat, Joannesstraat, Carmelietenstraat en de Rijksweg Noord.

Het plangebied ‘Geleen-Zuid’ wordt begrensd door de Spaubeeklaan, A76, Rijksweg Zuid, Jos Klijnenlaan, Endepolsstraat, spoorlijn Sittard–Heerlen, Ecrevissestraat, Barbarastraat, Stikkerstraat tot nummer 92, en het pad gelegen parallel aan de A76 tot aan de Spaubeeklaan.

Ter inzage

De besluiten van Gedeputeerde Staten en de genoemde bestemmingsplannen liggen met ingang van 17 juni 2010 gedurende zes weken (dus tot en met 28 juli 2010) ter inzage bij de stadswinkel in het gemeentehuis in Geleen, locatie Markt 1 in Geleen.

De betreffende documenten zijn tevens in te zien via de website van Sittard-Geleen:

www.sittard-geleen.nl → actueel/nieuws → bekendmakingen/vergunningen → bestemmingsplannen/wijzigingen/ontheffingen → goedgekeurd bestemmingsplan Geleen-Oost respectievelijk Geleen-Zuid

Beroep

Tegen het besluit van Gedeputeerde Staten kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zover het besluit strekt tot goedkeuring, kan het beroep worden ingesteld door degene die binnen de in de wet gestelde termijn bedenkingen heeft ingebracht tegen het bestemmingsplan bij Gedeputeerde Staten van Limburg, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest dit tijdig te doen.

De beroepen dienen te worden ingesteld gedurende de termijn van zes weken, waarin het besluit met het bestemmingsplan ter inzage ligt.

16 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen.

Naar boven