Raadsbesluit bestemmingsplan Miep Giesstraat te Montfoort

Burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort maken bekend dat de gemeenteraad op 26 april 2010 op grond van artikel 3.8 lid 1 onder e Wet ruimtelijke ordening bij meerderheid het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Miep Giesstraat te Montfoort van het college van burgemeester en wethouders heeft verworpen. Dit bestemmingsplan maakte het mogelijk om 6 woningen inclusief parkeren te realiseren op de voormalige woonwagenstandplaats aan de Miep Giesstraat. Gemiste inkomsten door het niet heffen van leges, onduidelijke financiële afspraken en summiere cijfers van de woningbouwvereniging SWW liggen aan het raadsbesluit ten grondslag. Er zijn 5 zienswijzen ingediend die allen ontvankelijk en gegrond zijn verklaard voor zover het commentaar betrekking heeft op het bestemmingsplan Miep Giesstraat. De Nota Zienswijzen is hierop aangepast.

Raadsbesluit incl. aangepaste Nota Zienswijzen ter inzage

Het raadsbesluit incl. aangepaste Nota Zienswijzen liggen van 17 juni 2010 t/m 28 juli 2010 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur bij de balie bouwzaken op het stadskantoor ter inzage.

Rechtsbescherming

Tegen bovengenoemd raadsbesluit kunnen belanghebbenden van 17 juni 2010 t/m 28 juli 2010 schriftelijk beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het raadsbesluit treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het raadsbesluit niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres. Tegen het raadsbesluit kan een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening worden ingesteld door:

  • a. degene die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze heeft kenbaar gemaakt.

  • b. een belanghebbende die aantoont redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl (Onze werkwijze – Bestuursrechtspraak), of bel 070-426 44 26.

Naar boven