Ontwerpbestemmingsplan De Miereakker en ontwerpbesluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai De Miereakker

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Reeuwijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat gedurende zes weken, met ingang van donderdag 17 juni 2010 tot en met woensdag 28 juli 2010, voor iedereen ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan De Miereakker.

Het winkelvoorzieningenpeil in het centrum van Reeuwijk-Brug is volgens de statistieken reeds langere tijd onder niveau. Het huidige winkelcentrum Miereakker biedt geen ruimte voor uitbreiding van bestaande winkels en biedt geen vestigingsmogelijkheid voor andere winkels, die het aanbod completer kunnen maken. Daarnaast is het winkelcentrum sterk naar binnen gericht waardoor het geen uitstraling heeft in de wijk. Dit heeft ertoe geleid dat een plan is ontwikkeld voor een nieuw winkelcentrum met een uitbreiding ten opzichte van het huidige winkelcentrum. Daarnaast worden op het winkelcentrum maximaal 57 appartementen gerealiseerd. Ook zal op het winkelcentrum een parkeerdek worden gerealiseerd. Om het plan mogelijk te maken is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • digitaal via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.reeuwijk.nl onder de rubriek ‘ruimtelijke ontwikkeling en beheer’;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken) tijdens openingsuren in het gemeentehuis

  • digitaal bij de afdeling ontwikkeling gevestigd aan de Van Heuven Goedhartstraat 6. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn verzoeken wij u vooraf te bellen, 0172-522464/0172-522450.

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://reeuwijk.gemeentedocumenten.nl

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Op enkele appartementen zal de geluidbelasting boven de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uitkomen. Daarom zijn wij tevens voornemens om een hogere grenswaarde vast te stellen vanwege de geluidhinder op bedoelde appartementen. Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met het akoestische rapport tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage van donderdag 17 juni 2010 tot en met woensdag 28 juli 2010.

Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde is niet in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl, maar wel op de volgende wijzen:

  • digitaal als pdf bestand op de gemeentelijke website: www.reeuwijk.nl onder de rubriek ‘ruimtelijke ontwikkeling en beheer’;

  • op papier (inclusief de onderliggende stukken) tijdens openingsuren in het gemeentehuis.

Zienswijzen

Gedurende de inzage termijn van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kan een ieder schriftelijk (wat onze voorkeur heeft) en mondeling zienswijzen kenbaar maken. Uw schriftelijke zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad, Postbus 3, 2810 AA Reeuwijk. Uw schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 3, 2810 AA Reeuwijk. Voor het indienen van uw mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw T. Revet, telefoonnummer (0172) 522464 (ma, di en vrijochtend).

De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij de raad de eventueel ingediende zienswijzen betrekt. Burgemeester en wethouders nemen een besluit over het vaststellen van de hogere grenswaarden.

Naar boven