Bestemmingsplan ‘Ede-West 2009’ (gewijzigd) vastgesteld

Van donderdag 17 juni tot en met woensdag 28 juli 2010 (zes weken) ligt het op 8 april 2010 door de raad vastgestelde bestemmingsplan ‘Ede-West 2009’ ter inzage bij Raadhuis De Doelen, Achterdoelen (ingang Bouwen, Wonen, Milieu) in Ede. Het plan en de daarbij behorende stukken zijn ook in te zien via www.ede.nl/bestuur/nieuws/openbare-bekendmakingen/bestemmingsplannen.

Het plan is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ISEV en ligt globaal tussen de A12, A30, spoorlijn, Rijksstraatweg en de Kade. Het plan blijft evenals het zgn. ISEV-plan voorzien in de aanleg van een bedrijventerrein, alsmede in de situering van buitenplaatsen. In het bestemmingsplan Ede-West 2009 zijn tevens in beperkte mate zelfstandige kantoren mogelijk. De wijzigingsbevoegdheid voor windturbines in het ISEV-plan is in het bestemmingsplan Ede-West 2009 omgezet in een directe bestemming.

Bij de vaststelling van het plan heeft de gemeenteraad een wijziging aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat in ontwerp ter visie heeft gelegen. De wijziging heeft betrekking op de locaties waar kantoren mogelijk zijn. De locaties zijn beperkt tot een locatie nabij de oksel van de A12/A30 en een kleine locatie aan de westzijde bij de entree van het bedrijventerrein. Verder is het maximim van onzelfstandige kantoren binnen de bestemming Bedrijventerrein gewijzigd in 50% van het bouwperceel. De globale uit te werken bestemming Bos-Parkbos is gewijzigd in een agrarische bestemming met een wijzigingsbevoegdheid naar Bos-Parkbos. Voorts zijn nog wijzigingen aangebracht die onder meer betrekking hebben op de omvang van de bebouwing, uitbreiding van het bebouwingsvlak en bedrijfscategorie aanduiding. De wijzigingen staan vermeld in de Nota van wijzigingen.

Tijdens de hiervoor genoemde periode kan een belanghebbende schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, wanneer u:

  • tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt;

  • belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen;

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.

Tevens kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

Naar boven