Vaststelling bestemmingsplannen

De gemeenteraad heeft bij besluit van 27 mei 2010 de volgende bestemmingsplannen vastgesteld:

  • 1. Buitengebied-Noord, deelplan Wijsbersche Hooge 2010

  • 2. Buitengebied Noord, deelplan Duurzaam Energiestation Green Planet

  • 3. Hollandscheveld, deelplan Zandwijkstraat 2009

1. Buitengebied-Noord, deelplan Wijsbersche Hooge 2010

Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een landgoed in Hoogeveen mogelijk. Het gaat om een gebied dat ligt tussen de Wijsterseweg en het Spaarbankbos. Er zal een landgoedwoning en een buitenplaats worden opgericht en er wordt nieuw bos aangelegd, aansluitend aan het Spaarbankbos. Hoewel het gebied nu ook al de bestemming ‘landgoed’ heeft passen de voorgenomen ontwikkelingen niet geheel binnen de bepalingen van het nu geldende bestemmingsplan.

Tegen dit bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Het plan is ambtshalve door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen zijn aangegeven in het raadsbesluit.

2. Buitengebied Noord, deelplan Duurzaam Energiestation Green Planet

Dit bestemmingsplan maakt de bouw van een duurzaam energiestation mogelijk. In het tankstation zullen naast de reguliere brandstoffen ook alternatieve brandstoffen worden verkocht. Het betreft hier onder andere biodiesel, ethanolbenzine, aardgas, koolzaadolie, e.d. Het plangebied wordt begrensd door de N-375, de A-28 en de kadastrale percelen gemeente Hoogeveen, sectie U met de nummers 218, 219, 249, 255, 301, 303, 304, en 760.

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijziging is aangegeven in het raadsbesluit.

3. Hollandscheveld, deelplan Zandwijkstraat 2009

Dit bestemmingsplan maakt de bouw van 12 nul-tredenwoningen mogelijk op de locatie van de voormalige basisschool ‘Het Mozaïek’ aan de Zandwijkstraat te Hollandscheveld. Tegen dit plan zijn geen zienswijzen ingediend en is ongewijzigd vastgesteld.

De hiervoor genoemde bestemmingsplannen liggen van 17 juni 2010 tot en met 28 juli 2010 ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de bestemmingsplannen ook raadplegen op www.bestemmingsplannenhoogeveen.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen één of meerdere vaststellingsbesluiten als u:

  • een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad

  • een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden.

  • een belanghebbende bent die het niet eens is met een of meerdere aangebrachte wijziging(en).

U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u een beroep heeft ingesteld, kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na het verstrijken van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat over dat verzoek is beslist.

Hoogeveen, 16 juni 2010

Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen,

de secretaris,

De burgemeester,
Naar boven