Verlenging voorkeursrecht Odijk-west met één jaar

Aanwijzing van gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik maken op grond van artikel 4, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (‘Wvg’) bekend dat de gemeenteraad op 10 juni 2010 heeft besloten op grond van artikel 9.4.1. van de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening de werkingsduur van het gemeentelijk voorkeursrecht op de locatie Odijk-west met één jaar te verlengen. Het oorspronkelijke besluit dit voorkeursrecht te vestigen dateert van 31 januari 2008.

De gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer O-A 373 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het kadaster per 29 maart 2010.

Om te voldoen aan artikel 7 Wvg ligt het raadsbesluit met bijbehorende stukken, daaronder mede begrepen de perceelsgewijze registratie, met ingang van 17 juni 2010, gedurende zes weken, voor een ieder kosteloos ter inzage op het gemeentehuis.Het gemeentehuis is gevestigd te Odijk, Singelpark 1 en is geopend van maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00, donderdagavond van 18.00 tot 20.00 en vrijdagochtend van 8.30 tot 12.30.

Het besluit treedt in werking de dag na publicatie in deze Staatscourant. De eigenaren en beperkt zakelijk gerechtigden met betrekking tot de aangewezen percelen ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bericht.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit van de raad d.d. 10 juni 2010 staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht bezwaar en beroep open. Gedurende zes weken, met ingang van 17 juni 2010, kunt u uw bezwaar kenbaar maken.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en tenminste het navolgende in te houden:

  • a) de naam en het adres van de indiener;

  • b) de dagtekening;

  • c) omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d) de gronden van het bezwaar.

Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan de raad de gemeente Bunnik, t.a.v. het Projectmanagementbureau, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

Indien u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter bij de Rechtbank te Utrecht, Sector Bestuursrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist.

Burgemeester en wethouders van Bunnik.

Naar boven