Ontwerpbestemmingsplan ‘1e partiële herziening van het bestemmingsplan Maasbracht-Brachterbeek’

Openbare bekendmaking ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat, vanaf 17 juni 2010 gedurende zes weken (dus tot en met 28 juli 2010), voor eenieder het ontwerp van het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening van het bestemmingsplan Maasbracht-Brachterbeek’ met de hierbij behorende stukken ter inzage ligt. Het voormelde ontwerpbestemmingsplan met hierbij behorende stukken kan worden ingezien in de informatieruimte van het publiekscentrum van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, uitgezonderd gedurende de avondopenstelling). Het ontwerpbestemmingsplan met hierbij behorende stukken bestaat overigens uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.ruimtelijkeplannen.nl. Voorts wordt eenieder in de gelegenheid gesteld het ontwerpbestemmingsplan met genoemde stukken op het gemeentehuis langs elektronische weg te raadplegen.

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan betreft verschillende percelen in Maasbracht en Brachterbeek en voorziet in een wijziging van de bouw- en gebruiksmogelijkheden aldaar:

  • een uitbreiding van de bedrijfskavels aan de Kloosterstraat 29 en 37 te Maasbracht;

  • het wijzigen van een agrarische bestemming in een beperkte bedrijfsbestemming aan de Kokstraat 4 te Maasbracht;

  • het wijzigen van een vergunde recreatiewoning in een reguliere woning aan de Kokstraat 2a te Maasbracht;

  • het terugbrengen van een detailhandelsbestemming aan de Hoofdstraat 70b te Maasbracht;

  • het toevoegen van een woonbestemming naast de locatie Voortstraat 23 te Brachterbeek;

  • het verwijderen van een wijzigingsbevoegdheid tot jachthaven uit de haven van Maasbracht;

  • het positief bestemmen van het dierparkje in het Breerpark – gelegen tussen Echterstraat, Ankerstraat en Hernastraat te Maasbracht – en de opname van een mogelijkheid tot realisatie van een tweede opstal aldaar.

Gedurende de voormelde termijn van ter inzage legging kunnen door eenieder schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerde zienswijzen omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad, postbus 7000, 6050 AA te Maasbracht. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis (publiekscentrum, Markt 36 te Maasbracht), uitgezonderd gedurende de avondopenstelling. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer R. Förster (tel.: 0475-85 25 00) of, bij diens afwezigheid, een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475-85 25 00).

Maasbracht, 16 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Maasgouw.

Naar boven