Besluit tot nemen van het projectbesluit ‘Sprookjeswonderland’

Het college van burgemeester en wethouders van Enkhuizen maakt, op grond van het bepaalde in artikel 3.11 lid 2 juncto artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen bij besluit van 10 juni 2010 het projectbesluit ‘Sprookjeswonderland’ hebben genomen. Over het ontwerpprojectbesluit zijn zienswijzen ingekomen.

Projectbesluit

Het plangebied betreft onder andere de percelen Kooizandweg 9 en 11 en wordt begrensd door de Kooizandweg, de Immerhornweg en de bestaande camping ‘Enkhuizer Zand’. Met dit projectbesluit wordt in een nieuwe planologische regeling voorzien, voor de uitbreiding van het Sprookjeswonderland ten noordwesten en zuidoosten van het bestaande park in de vorm van een entreegebouw, een uitbreiding van attracties en een verplaatsing van een aantal speeltoestellen.

Inzage

Het projectbesluit en de hierbij behorende stukken liggen vanaf donderdag 17 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage bij het Servicepunt in het Stadskantoor, Hoogstraat 11 te Enkhuizen op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. Het projectbesluit is tevens te raadplegen op de website van de gemeente Enkhuizen: www.enkhuizen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die een beroepschrift heeft ingediend en van mening is dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan tevens de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Zowel voor het beroepschrift als het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het projectbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn van zes weken. Een beroep schort de werking van het vaststellingsbesluit niet op, tenzij bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zoals hierboven aangegeven, een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het projectbesluit pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Informatie

Dhr. F.M. Weghaus, Ruimtelijke Ordening, tel.: (0228) 36 02 47.

Enkhuizen, 10 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen,

de secretaris,

R.M. Reus.

De burgemeester,

J.G.A. Baas.

Naar boven