Ontwerpbestemmingsplan ‘Middelburg-Noordsingel’

Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Middelburg-Noordsingel vanaf 16 juni 2010 gedurende zes weken (tot en met 27 juli 2010) voor eenieder ter inzage ligt bij de vakbalie in het Stadskantoor aan de Kanaalweg 3 te Middelburg.

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze site selecteert u het tabblad ‘bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het tabblad ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0687.BPKLANOO-CC01 in te vullen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft als doel een planologische regeling te treffen voor de bouw van een woonblok in de omgeving van het voormalige Jacob Roggeveenhuis, op de hoek Noordweg/Noordsingel te Middelburg. Dit woonblok maakt onderdeel uit van een groter woningbouwplan rondom het voormalige Jacob Roggeveenhuis. Woongoed Middelburg ontwikkelt op deze locatie een vijftal blokken met diverse woningen. Voor het bouwplan is eerder in 2008 een vrijstellingsprocedure op basis van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening gevoerd. De plannen voor dit specifieke blok (blok 3 langs de Noordweg) zijn echter zodanig gewijzigd, dat een nieuwe planologische procedure noodzakelijk is.

De wijzigingen in het bouwplan ten opzichte van het plan waarvoor eerder de vrijstellingsprocedure is gevoerd, zitten in het soort woningen dat wordt gerealiseerd: blok 3 bestaat nu hoofdzakelijk uit huurappartementen.

Daarnaast voorzag het ‘oude’ bouwplan voor blok 3 in een gebouw met een verspringing in de gevels op de 2e en 4e verdieping. In het nieuwe bouwplan is deze verspringing alleen aan één zijde (Noordweg-zijde) van het gebouw toegepast en verspringt de gevel alleen op de 4e verdieping. Daarnaast wordt het gebouw 1,20 meter verder van de Noordweg opgeschoven.

Gedurende genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de raad van de gemeente Middelburg, Postbus 6000, 4330 LA Middelburg.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer (0118) 67 52 85.

Middelburg, 16 juni 2010

Naar boven