Vaststelling bestemmingsplan 1e herziening Randenbroek-Schuilenburg 2007 (fietsroute Schammer / Binnenstad)

Op 1 juni 2010 heeft de gemeenteraad van Amersfoort het bestemmingsplan 1e herziening Randenbroek-Schuilenburg 2007 gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

De met het plan mogelijk te maken ontwikkeling betreft de aanleg van de fietsroute De Schammer-Binnenstad. Daarvoor is het nodig om het thans geldende bestemmingsplan ‘Randenbroek-Schuilenburg 2007’ gedeeltelijk aan te passen.

Het plangebied bestaat uit drie kleine gebieden:

  • het kruispunt Mozartweg-Ringweg Randenbroek,

  • een deel van kruispunt Verdistraat-Mozartweg,

  • een deel van de groenstrook naast het perceel Verdistraat 5.

Procedure

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen van donderdag17 juni tot en met woensdag 28 juli 2010 ter inzage in de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Binnen de periode van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan vastgestelde wijziging.

Een gemotiveerd beroepschrift kan worden ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde afdeling Bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen, zoals verenigingen.

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent en waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist (artikel 8.4 Wro). Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 150,– voor natuurlijke personen en € 297,– voor rechtspersonen.

Naar boven