Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

Gebouw 2 Circuit van Drenthe

Burgemeester en wethouders van Assen maken het volgende bekend, overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.1 volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen ter inzage vanaf 17 juni 2010 gedurende zes weken, bij de Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving van het stadhuis, Noordersingel 33. U kunt de stukken gedurende de openingstijden inzien. Ook kunt u het plan raadplegen op www.assen.nl. Daarnaast is het mogelijk het ontwerpbestemmingsplan gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten kantooruren in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met mevr. E.G.E. Kuiper, dienst Stadsontwikkeling, afdeling Ruimtelijke Plannen, telefoon 0592-366911.

Inhoud bestemmingsplan en begrenzing plangebied

Het thans geldende bestemmingsplan De Haar-West omvat het Circuit van Drenthe en het omliggende terrein, waaronder het Witterveld. In dit plan is voor het gebied waar de noordlus van het TT-Circuit heeft gelegen, een wijzigingsbevoegdheid als bedoeld in artikel 3.6 lid 1, onder a van de Wro opgenomen. Met toepassing van de wijzigingsbevoegdheid kan het college van burgemeester en wethouders ook tentoonstellingen, exposities, beurzen en naar de aard daarmee gelijk te stellen activiteiten en horeca toestaan. De gewenste functies wokrestaurant en motorcafé passen binnen deze bevoegdheid. De speelautomatenhal echter niet. De gemeente heeft in 2007 de speelautomatenverordening gewijzigd vanwege de voorgenomen speelautomatenhal in TT world. In deze verordening is een aantal voorwaarden opgenomen waaraan moet worden voldaan. Daarmee is uit oogpunt van openbare orde en veiligheid de exploitatie van een dergelijke hal mogelijk gemaakt.

Vanuit de aspecten ruimtelijke ordening, planologie en milieugerelateerde aspecten is beoordeeld of de gewenste functies uitvoerbaar zijn. In voorliggend bestemmingsplan zijn de resultaten van alle noodzakelijke onderzoeken opgenomen en vertaald in de toelichting, de regels en op de plankaart van het bestemmingsplan. Daaruit blijkt dat de gewenste functies in overeenstemming zijn met een goede ruimtelijke ordening. Naast het planologisch kader is een beeldkwaliteitsplan opgesteld waarin nadere eisen zijn gesteld aan bebouwing en inrichting van het TT World complex.

Waar kunt u de plannen inzien?

U kunt het bestemmingsplan en bijbehorende stukken vanaf 17 juni 2010 gedurende zes weken inzien bij de Publieksbalie Vergunningen en Handhaving in het stadhuis, Noordersingel 33. Dit kan op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur zonder afspraak en van 13.00 tot 17.00 uur op afspraak, donderdags tot 19.00 uur. Ook kunt u de plannen raadplegen op www.assen.nl.

Naar boven