Onteigening ‘Zuidwestelijke Randweg-N207’

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Onteigeningswet en de Algemene wet bestuursrecht maken Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bekend dat Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben besloten ter onteigening aan te wijzen de onroerende zaken zoals opgenomen in de bij het besluit behorende lijst van de te onteigenen onroerende zaken in de gemeenten Gouda, Ouderkerk en Vlist en als zodanig zijn aangegeven op de bij het besluit behorende tekeningen.

Het besluit met bijbehorende stukken zal met ingang van vrijdag 11 juni 2010 gedurende een periode van zes weken op de volgende locaties voor eenieder ter inzage liggen:

  • Het Klantencentrum (kamer C0.21) van het Provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag

  • Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 te Gouda, (tel. 0182-588412/588657, www.gouda.nl)

  • Het gemeentehuis van de gemeente Ouderkerk, Dorpsstraat 42 te Ouderkerk aan den IJssel (0180-681055, www.ouderkerk.nl)

  • Het gemeentekantoor van de gemeente Vlist, Dorpsplein 8 te Stolwijk (tel. 0182-348400, www.vlist.nl)

Het besluit met onteigeningsplan kan op het Provinciehuis tijdens kantooruren, tussen 09.00 uur en 17.00 uur worden ingezien. Voor de openingstijden van de stadswinkel, het gemeentehuis en het gemeentekantoor kunt u de genoemde gemeentelijke telefoonnummers bellen en/of de gemeentelijke websites raadplegen.

De genoemde stukken kunnen digitaal worden ingezien op www.zuid-holland.nl/inpassingsplannen.

De te onteigenen gronden worden in het inpassingsplan Zuidwestelijke Randweg N207 aangewezen als: verkeer (1 en 2), bedrijf, agrarisch, natuur, recreatie, water. De stroken grond met een voorlopige bestemming zijn bedoeld om gedurende de bouw van de weg te worden gebruikt als werkterrein. Er zijn twee dubbelbestemmingen opgenomen, te weten waarde-archeologie en waterstaat-waterkering.

Het tracé van de Zuidwestelijke Randweg-N207 begint bij de N207 (Provincialeweg) ter hoogte van de Julianasluis in Gouda en loopt via het Sluiseiland en een nieuw te bouwen brug over de Hollandsche IJssel, over de zelling Middelblok in de gemeente Ouderkerk en door de Krimpenerwaard om vervolgens bij Stolwijkersluis ten zuiden van Gouda weer aan te sluiten op de bestaande N207 (Schoonhovenseweg) in de gemeente Vlist. Het doel van de weg is te zorgen voor een toegankelijker Krimpenerwaard, een vermindering van de verkeersdruk in Gouda en een verbetering van de bereikbaarheid en van de leefomgeving van de Rotterdamseweg (en omgeving) in Gouda. Het Inpassingsplan Zuidwestelijke randweg-N207 biedt een juridisch-planologisch regime op basis waarvan de aanleg van de weg en de bouw van bruggen en geluidsschermen, alsmede de compensatie van natuur mogelijk wordt gemaakt.

Gedurende de periode waarin het besluit van Provinciale Staten met de bijbehorende stukken ter inzage ligt kunnen de belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze hebben ingediend hun bedenkingen tegen het besluit van Provinciale Staten naar voren brengen bij de Kroon.

Bedenkingen dienen te worden verzonden aan:

De Kroon, door tussenkomst van de Minister van VROM

Directie Bestuurlijke en Juridische zaken, ipc 880

Postbus 20951

2500 EZ Den Haag

Naar boven