Vastgesteld bestemmingsplan ‘5e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen, Windenergie’

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend, dat de gemeenteraad van Dalfsen op 31 mei 2010 het bestemmingsplan ‘5e partiële herziening bestemmingsplan Buitengebied (voormalige gemeente) Nieuwleusen, Windenergie’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de plaatsing van vier windmolens in Nieuwleusen-west mogelijk.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. Deze hebben aanleiding gegeven om de toelichting van het bestemmingsplan te wijzigen en aan te vullen ten aanzien van het ontwerp zoals dat ter inzage heeft gelegen. Verder zijn er ambtshalve wijzigingen aangebracht, die betrekking hebben op het toevoegen van een extra bedrijfswoning ten behoeve van het windmolenpark. Dit is de bedrijfswoning bij het in aanbouw zijnde pluimveebedrijf aan de Nieuwendijk.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 16 juni 2010 tot en met 27 juli 2010 voor eenieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen en het servicepunt in Nieuwleusen. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook inzien via de gemeentelijke website www.dalfsen.nl.

Beroep instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijzigingen;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

Degene die beroep instelt kan daarnaast een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Dalfsen, 15 juni 2010

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dalfsen.

Naar boven