Bekendmaking wijziging (aanvulling) voorbereidingsbesluiten Stad&Milieugebied, A4-zone en Deltaweg-Oost en Maasoeverzone buitendijks; verbod wijziging gebruik

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

De raad heeft in zijn vergadering van10 juni 2010 besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van de navolgende bestemmingsplannen:

  • 1. Stad&Milieugebied, A4-zone en Deltaweg-Oost. Dit voorbereidingsbesluit omvat een aantal deelgebieden zoals het Stad&Milieugebied, waaronder KW-haven noordwest en KW-haven zuidwest en Nieuwe Maas. De A4-zone bestaat uit de Vulcaanhaven-Oost en -West en KW-haven oostzijde. Deltaweg-Oost loopt tot aan de Heliniumweg waarbinnen het terrein van lever/Fabergé/Unilever Research is gelegen.

  • 2. Maasoeverzone buitendijks. Dit voorbereidingsbesluit omvat het gebied lopend vanaf de Heliniumweg tot en met RWZI Groote Lucht grenzend aan het Oeverbos.

Deze voorbereidingsbesluiten beogen ongewenste ontwikkelingen in dit gebied te voorkomen.

Om dat te bereiken is het op grond van artikel 3.7 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening mogelijk om bij een voorbereidingsbesluit tevens te bepalen dat het verboden is het gebruik van aangewezen gronden of bouwwerken te wijzigen. Dat was nog niet bepaald bij voornoemde voorbereidingsbesluiten. Het is wenselijk daar alsnog toe over te gaan.

Daarom heeft de raad in zijn vergadering van10 juni 2010 besloten de voornoemde voorbereidingsbesluiten te wijzigen, door deze voorbereidingsbesluiten aan te vullen met enkele bepalingen, inhoudende dat het, behoudens ontheffing, verboden is het gebruik van bij de voorbereidingsbesluiten aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen. De raad heeft bij het besluit van 10 juni 2010 bepaald dat deze wijziging van de voorbereidingsbesluiten in werking treedt met ingang van11 juni2010.

Het besluit tot wijziging van de voorbereidingsbesluiten liggen, tezamen met de eerder genomen en ter inzage gelegde voorbereidingsbesluiten en bijbehorende situatietekeningen, vanaf 15 juni 2010 voor een ieder ter inzage bij het Stadskantoor, Industrieweg 9 te Vlaardingen, Het Stadskantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

Bij wet is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit, derhalve ook tegen een wijziging daarvan, geen bezwaar en/of beroep kan worden ingesteld.

Vlaardingen, 14 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven