Ontwerpbestemmingsplan ‘Herstel West Brabantse Waterlinie’

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Herstel West Brabantse Waterlinie’ gereed is.

Het plan voorziet in een planologische regeling om de cultuurhistorisch waardevolle Waterlinie tussen Bergen op Zoom en Steenbergen daadwerkelijk te herstellen, zodat de belevingswaarde van dit gebied geoptimaliseerd kan worden. Het gaat om het gebied tussen de Randweg-Noord en de A-4, de Langstraat en het gebied van GGZWNB (voorheen Vrederust).

Het project is in nauwe samenwerking met diverse partijen tot stand gekomen waaronder stichting Het Noord-Brabants Landschap, Gebiedscommissie Brabantse Delta, waterbedrijf Evides, Waterschap Brabantse Delta en provincie Noord-Brabant.

Via een integrale aanpak wordt de mogelijkheid gecreëerd om cultuurhistorische waarden te behouden, ecologisch te herstellen, een bijdrage te leveren aan het herstel van de waterhuishouding en verdrogingbestrijding, een drinkwaterwinning duurzaam te reserveren en recreatietoeristische mogelijkheden uit te werken.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft reeds ter visie gelegen. Ingebrachte reacties zijn in het ontwerp opgenomen, waarbij sommige reacties hebben geleid tot aanpassingen hebben op onderdelen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 14 juni 2010 gedurende zes weken tijdens kantooruren in de leeshoek van het stadskantoor. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk en/of mondeling zienswijzen inzake het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Indien u een mondelinge toelichting kenbaar wenst te maken, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel. 0164-277555. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad, Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom.

Indien u mondelinge zienswijzen wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, telefoon 0164-277555 danwel de heer B. Verdonschot, telefoon 0164-277491. U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijzen kunt weergeven.

Bergen op Zoom, 11 juni 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

secretaris,

A.C. Spindler.

Burgemeester,

J.M.M. Polman.

Naar boven