Ontwerpbestemmingsplan ‘Bram Streeflandweg 42 e.o., 2010’ te Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bram Streeflandweg 42 e.o., 2010’ ter inzage wordt gelegd voor de duur van zes weken. Na deze termijn zal de gemeenteraad het bestemmingsplan, afhankelijk van de zienswijzen, definitief vaststellen.

Het plan heeft betrekking op de agrarische gronden van en rondom het hoveniersbedrijf aan de Bram Streeflandweg 42 te Renkum, gebied 3b4, en het hoveniersbedrijf. Deze gronden waarop het hoveniers bedrijf is gevestigd krijgen de bestemmingen ‘Tuin’ en ‘Hoveniersbedrijf’, nagenoeg gelijk aan hetgeen in het huidige bestemmingsplan is opgenomen. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt het, ten opzichte van het huidige bestemmingsplan, niet meer mogelijk voor het hoveniersbedrijf om bomen en planten te kweken, waarvoor het nodig is om te spuiten met gewasbestrijdingsmiddelen, waarbij ook een (milieu)hindercirkel geldt. Hierdoor vervalt de hindercirkel van het bedrijf en wordt woningbouw, via het op te starten bestemmingsplan 3b4 midden 2010, in de directe omgeving mogelijk. De agrarische gronden hebben in het huidige bestemmingsplan nog een uit te werken bestemming ‘groen en wonen’. Dit wordt nu ‘agrarisch’.

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van dinsdag 15 juni 2010 gedurende zes weken ter inzage ligt in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Renkum. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0274.bp0119rh-on05 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl/bestemmingsplannen onder ‘(voor)ontwerp’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0119rh-/NL.IMRO.0274.bp0119rh-on05.

Gedurende genoemde termijn kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling ROM, telefoon (026) 33 48 493.

De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven