Ontwerpbestemmingsplannen Klevarie, Castermas I en II, sportkwartier Noord blok 4, United World College

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend, dat

  • de ontwerpbestemmingsplannen Klevarie (inclusief Beeldkwaliteitsplan), Castermans I en II te Wolder, Sportkwartier Noord blok 4 en United World College Maastricht, gelegen in het Geusseltpark, met ingang van 14 juni 2010 voor de duur van zes weken terinzageliggen;

  • er voor genoemde bestemmingsplannen geen exploitatieplan zal worden vastgesteld.

Kennisgeving artikel 3.31 Wro

Daarnaast brengen burgemeester en wethouders van Maastricht ter kennis dat door de gemeenteraad op 1 juni 2010 is besloten om de coördinatieregeling toe te passen met betrekking tot het bouwplan voor 36 sociale seniorenwoningen op de locatie Sportkwartier Noord blok 4 aan de Ponjaardruwe. De coördinatie heeft betrekking op de bouwvergunning en het bestemmingsplan.

Als gevolg hiervan worden de voorbereiding en bekendmaking van de te nemen besluiten gecoördineerd met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere regels als bedoeld in artikel 3.31 en 3.32 Wro. Dit betekent dat de voor het project benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid, waarbij burgemeester en wethouders van Maastricht deze coördinatie van de besluiten op zich neemt. Dit betekent dat de ontwerpbouwvergunning en ontwerpbestemmingsplan met ingang van 14 juni 2010 voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Voor onderhavig bestemmingsplan zal geen exploitatieplan worden vastgesteld.

Terinzagelegging en digitaal beschikbaar stellen:

  • Met ingang van 14 juni liggen de genoemde ontwerpbestemmingsplannen, de ontwerpbesluiten tot het niet-vaststellen van een exploitatieplan en de ontwerpbouwvergunning voor de duur van zes weken tijdens openingsuren ter inzage bij het GemeenteLoket (zie rubriek GemeenteLoket).

  • De stukken worden verbeeld op www.ruimtelijke plannen.nl en op de gemeentelijke website www.maastricht.nl → GemeenteLoket → ruimtelijke plannen’.

  • Digitaal is het vaststellingsbesluit en bijbehorende bijlagen beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.maastricht.nl

Gebiedsomschrijving

  • Het plangebied ‘Klevarie’ wordt begrensd door de Tongersestraat, Abtstraat, Calvariestraat, St. Servaasbolwerk en Polvertorenstraat;

  • het plangebied Castermans I is gelegen op de hoek Medoclaan/Pletzersstraat/Winterslag en het plangebied Castermans II is gelegen op de hoek Heukelommerweg/Pletzersstraat;

  • het plangebied Sportkwartier Noord blok 4 is gelegen aan de Ponjaardruwe;

  • het plangebied United World College Maastricht is gelegen in het Geusseltpark.

Zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling reageren op deze plannen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Een schriftelijke zienswijze dient uiterlijk 25 juli 2010 ingediend te worden.

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbouwvergunning kunt u richten aan het College van burgemeester en wethouders, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht.

U kunt ervoor kiezen om in plaats van een schriftelijk zienswijze een mondelinge zienswijze in te dienen. Wij bieden u hiervoor de gelegenheid op donderdag 15 juli 2010 van 16.30 uur tot 18.00 uur of op woensdag 21 juli 2010 van 9.00 uur tot 11.00 uur. Als u van de gelegenheid tot het indienen van een mondelinge zienswijze gebruik wilt maken, dan verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de dag van uw keuze contact op te nemen met dhr. H. Goessen, telefoonnummer 043-3504565 of dhr. E. Smeets, telefoonnummer 043-3504595 voor het maken van een afspraak binnen bovengenoemde dagen en tijdstippen. Het gesprek zal plaatsvinden in het gemeentekantoor, Mosae Forum 10.

Maastricht, 11 juni 2010

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

de Secretaris,

J.D. Nauta.

De waarnemend Burgemeester,

J.H.H. Mans.

Naar boven