Gewijzigde vaststelling paraplu bestemmingsplan ‘Gebruiksregels woningen’

Burgemeester en wethouders van Katwijk maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Katwijk in de vergadering van 15 april 2010 het paraplu bestemmingsplan ‘Gebruiksregels woningen’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Toelichting

Met het paraplu bestemmingsplan ‘Gebruiksregels woningen’ worden de begrippen en een aanvullende gebruiksregel met betrekking tot de definitie van woning, huishouden, pension, kamerverhuurbedrijf, zorgwoning, verblijfrecreatie en aanbouw in alle vigerende bestemmingsplannen gelijk gemaakt en zijn zodanig geformuleerd dat illegale bewoning kan worden tegengegaan, waardoor het makkelijker wordt om op uniforme wijze te handhaven.

Ter inzage

Het door de raad op 15 april 2010 gewijzigd vastgestelde paraplu bestemmingsplan ‘Gebruiksregels woningen’ ligt vanaf 11 juni 2010 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het gemeentehuis en de servicepunten. Het paraplu bestemmingsplan is tevens raadpleegbaar op de gemeentelijke website.

Tegen het besluit van de raad kan gedurende bovengenoemde termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de raad kenbaar hebben gemaakt en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de raad kenbaar te hebben gemaakt;

  • tegen de wijzigingen in het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden beroep in stellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven