Bestemmingsplan Hoornbloem

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 27 april 2010 het bestemmingsplan ‘Hoornbloem’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan richt zich op de locatie van het voormalige woonwagencentrum aan de Hoornbloem en voorziet in het realiseren van zes woningen. De wijzigingen betreffen het toevoegen van een aantal ondergeschikte regels aan het bestemmingsplan en het vervallen van de op de plankaart aangegeven aanduiding ‘bijgebouwen uitgesloten’. Deze aanduiding was aangebracht op een strookje tuin gelegen naast het voetpad langs de openbare weg De Opgang. Voor een volledige weergave van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsvoorstel en het raadsbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 10 juni tot en met 22 juli 2010 voor eenieder ter inzage bij het Loket Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis aan de Nieuwe Steen 1 te Hoorn. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 tot 15.00 uur (op woensdag tot 16.00 uur) en op maandag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan is daarnaast in te zien via de website van de gemeente (www.hoorn.nl).

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die een zienswijze tegen het bestemmingsplan naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad, tenzij een belanghebbende niet verweten kan worden dat hij/zij geen zienswijze heeft ingediend. Beroep kan voorts worden ingesteld door een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Degene die beroep instelt kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Hoorn, 9 juni 2010

Naar boven