Kennisgeving verleende vrijstelling artikel 19, eerste lid WRO (OUD)

Burgemeester en wethouders van Oegstgeest maken bekend dat zij in haar vergadering van 8 juni 2010 hebben besloten ex artikel 19.1 WRO vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het vigerende bestemmingsplan Rijnfront – Kamphuizerpolder ten behoeve van gebruikswijziging van een bollenschuur aan de Rijnsburgerweg 43a naar Wonen.

Aan de Rijnsburgerweg 43a, kadastraal bekend gemeente Oegstgeest, sectie B, nummer 3030, wordt beoogd de bestaande bollenschuur in gebruik te nemen als woning.

Het onderhavige perceel is in het thans vigerende bestemmingsplan Rijnfront – Kamphuizerpolder bestemd voor ‘Agrarische doeleinden, kassen’ (Ak) op grond waarvan de functie wonen zoals beoogd niet is toegestaan. Om het bouwplan mogelijk te maken zal eerst vrijstelling moeten worden verleend van de voorschriften van het bestemmingsplan.

Aangezien de aanvraag bouwvergunning is ingediend op 14 maart 2007, te weten voor inwerkingtreding van de Wet ruimtelijke ordening (1 juli 2008) is op deze aanvraag de (oude) Wet op de Ruimtelijke Ordening van toepassing.

Het ontwerpbesluit tot het verlenen van vrijstelling met bijbehorende stukken heeft overeenkomstig het bepaalde in artikel 19a lid 4 WRO met ingang van 21 augustus 2008 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen. Er zijn gedurende deze periode geen zienswijzen ontvangen.

Het besluit ligt van 10 juni 2010 tot en met 21 juli 2010 van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Rhijngeesterstraatweg 13, Oegstgeest. Tevens zijn het besluit en de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de website van de gemeente Oegstgeest www.oegstgeest.nl (onder de rubriek ‘Wonen en Burgerzaken’).

Tijdens de terinzagelegging kunnen degenen die tijdig bij zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen kenbaar te maken, beroep instellen bij de rechtbank Den Haag (Sector Bestuursrecht), Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag , tevens is het mogelijk een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag (Sector Bestuursrecht), Postbus 20302, 2500 EH te Den Haag.

Naar boven