Vaststelling bestemmingsplan ‘48 Inch aardgastransportleiding’

De gemeenteraad van Doesburg geeft, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, kennis van de vaststelling van het bestemmingsplan ‘48 Inch aardgastransportleiding’ in haar vergadering van 27 mei 2010.

De Gasunie heeft het voornemen om tussen Ommen en Angerlo een aardgastransportleiding te realiseren. Dit project is een onderdeel van het overkoepelende landelijke Noord-Zuid Project. Deze aan te leggen gasleiding komt ten noorden van het perceel Pastoor Blaisseweg 2 (ten noordoosten van de kern Doesburg) het gemeentelijk grondgebied binnen. De leiding loopt vervolgens over een afstand van circa 900 meter in zuidwestelijke richting over het grondgebied van de gemeente Doesburg.

Het bestemmingsplan ‘48 Inch aardgastransportleiding’, de ‘Beantwoording zienswijze 48 Inch aardgastransportleiding’ en het raadsbesluit liggen tot de beroepstermijn is verstreken voor eenieder ter inzage op het publieksbureau, Philippus Gastelaarsstraat 2. Het publieksbureau is elke werkdag van 08.30 tot 14.30 uur geopend met uitzondering van vrijdagmiddag. Op maandagavond is het publieksbureau geopend van 18.00 tot 19.30 uur; desgevraagd kan op deze avond het plan vanaf 18.00 uur gedurende drie aaneengesloten uren worden ingezien. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien op de website: www.doesburg.nl.

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht, binnen zes weken na bekendmaking een beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze periode start op de dag na bekendmaking, te weten 10 juni 2010.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres zie bovenstaand). Voor zowel het indienen van een beroepschrift als voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer H. Schuiling, tel. (0313) 48 14 01 of A. Putker, tel. (0313) 48 13 71.

Doesburg, 9 juni 2010

C.J.G. Luesink,

burgemeester.

J.E. Diepeveen,

secretaris.

Naar boven