Vaststelling Structuurvisie en PlanMER Bedrijventerrein Trade Port Noord

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat de gemeenteraad van Venlo in zijn vergadering van 26 mei 2010 de structuurvisie Bedrijventerrein Trade Port Noord en bijbehorende PlanMER en passende beoordeling heeft vastgesteld. De ingediende zienswijzen zijn hierbij grotendeels ongegrond verklaard. Bij de vaststelling zijn, mede naar aanleiding van de zienswijzen, enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van de ontwerp-structuurvisie die ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

De structuurvisie ziet op het gebied waar het nieuwe bedrijventerrein ontwikkeld gaat worden. Voor dit gebied wordt een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Het bedrijventerrein wordt gesitueerd ten noorden van de A67 en ten westen van de A73. Het gebied wordt globaal als volgt begrensd: aan de noord- en westzijde door de gemeentegrens met Horst aan de Maas, aan de zuidzijde door het bedrijventerrein Trade Port West en aan de oostzijde door de in het bestemmingsplan ‘bedrijventerrein Trade Port Noord en Park Zaarderheiken’ opgenomen recreatieve groenzone.

Inhoud

In de structuurvisie (gebaseerd op artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening) worden de hoofdlijnen voor de ontwikkeling voor het plangebied van Trade Port Noord en de relatie met de omgeving weergegeven. De structuurvisie vormt het kader voor het bestemmingsplan waarin de visie verder wordt uitgewerkt en geconcretiseerd en heeft voorts een relatie met het gemeentelijk voorkeursrecht tot koop.

In de PlanMER worden de milieu-effecten van de aanleg van het bedrijventerrein beschreven. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het ruimtegebruik, de grondwaterstand, flora en fauna, beschermde gebieden, archeologie, externe veiligheid, verkeer, geluid, luchtkwaliteit en duurzaamheid. In de passende beoordeling wordt gekeken naar de effecten op de Natura 2000 gebieden in de omgeving.

Terinzagelegging

De vastgestelde structuurvisie ligt met de daarbij behorende stukken (PlanMER, passende beoordeling, onderzoeksrapporten) vanaf 10 juni 2010 ter inzage in de Stadswinkel Venlo (receptie/centrale balie) aan de Prinsessesingel 30 te (5911 HT) Venlo.

De structuurvisie en PlanMER kunnen ook worden geraadpleegd via www.venlo.nl (via Wonen en Milieu, Structuurvisies). De structuurvisie kan eveneens worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit en de structuurvisie staat geen bezwaar of beroep open.

Venlo, 9 juni 2010

Naar boven