Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan De Berekuil

Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht heeft op 1 juni 2010 besloten in te stemmen met het ontwerpbestemmingsplan ‘De Berekuil’ en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Tegelijk maakt het college ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 juni 2010 het ontwerpbestemmingsplan én het ontwerpbeeldkwaliteitsplan gedurende zes weken voor eenieder ter inzage liggen.

Dit ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan hebben betrekking op een gebied dat globaal wordt begrensd door de Biltse Rading in het noorden, de snelweg A27 in het oosten, de Biltsestraatweg in het zuiden en de Sartreweg in het westen.

Het doel van het bestemmingsplan is de totstandkoming van een passende planologisch-juridische regeling voor camping De Berekuil. Het bestemmingsplan richt zich voornamelijk op het beheer van de bestaande situatie en het vastleggen van de functionele en ruimtelijke structuur van de camping. Wel wordt planologisch de mogelijkheid geboden het terrein van de camping op termijn anders in te richten.

Het beeldkwaliteitsplan beoogt datgene te regelen wat niet via het bestemmingsplan geregeld kan worden. Het beeldkwaliteitsplan is van wezenlijk belang om de karakteristiek van het gebied te behouden en te versterken én om het gebied passend te maken bij de hele Voorveldse Polder.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan, dat bestaat uit een toelichting, regels, verbeelding (plankaart) en bijlagen én het ontwerpbeeldkwaliteitsplan met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken, dus tot en met 21 juli 2010, inzien bij:

  • Informatie Centrum Gemeente Utrecht, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur, donderdag tot 21.00 uur en zaterdag van 10.00–13.00 uur;

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen, Rachmaninoffplantsoen 61, geopend: maandag t/m vrijdag van 9.00–17.00 uur;

  • Wijkbureau Noordoost, F.C. Dondersstraat 1, geopend: maandag t/m vrijdag 9.00–17.00 uur

Plan inzien via internet

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening. Daarom is het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.Dit geldt niet voor het beeldkwaliteitsplan.

Ook op de website van de gemeente (www.utrecht.nl/bestemmingsplannen) is het plan te raadplegen. Op deze website kunt u het beeldkwaliteitsplan wél inzien.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan én het ontwerpbeeldkwaliteitsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

t.a.v. Wimbart de Kleuver

Postbus 16200

3500 CE UTRECHT

Vemeld op de envelop: ‘zienswijze bestemmingsplan De Berekuil’.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch op nummer 030-286 0281 een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt geen zienswijzen indienen via e-mail.

Naar boven