Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rottum – Sydtakke 5a en 7a

Burgemeester en wethouders van de gemeente Skarsterlân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 april 2010 het bestemmingsplan Rottum – Sydtakke 5a en 7a heeft vastgesteld en gelijktijdig enkele wijzigingen van het bestemmingsplan Rottum – Sydtakke 5a en 7a heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan bevat de planologisch-juridische regeling om na sloop van de bestaande woning op het perceel Sydtakke 5a de mogelijkheid te bieden, om middels de verandering van de bestemming van ‘Agrarisch gebied’ en ‘Wonen’ naar een bestemming ‘Wonen’ met bouwvlak een nieuwe woning te bouwen op het perceel Sydtakke 5a. De te slopen woning op het perceel Sydtakke 5a vormt een dubbele woning met de woning op het perceel Sydtakke 7a. Als gevolg van de sloop, nieuwbouw- en gebruiksmogelijkheden voor het perceel Sydtakke 5a dient de bebouwings- en gebruikssituatie voor het perceel Sydtakke 7a (opnieuw) te worden vastgelegd in de bestemming ‘Wonen’ met bouwvlak.

De wijzigingen betreffen in hoofdzaak het volgende:

  • Wijziging van de regels (artikel 3.2.1) door een bebouwingsvrije zone van 10,00 m in plaats van 5,00 m op te nemen, het overige deel van de regel blijft ongewijzigd.

  • Wijziging van de verbeelding door verkleining van het bouwvlak op het perceel Sydtakke 5a met 5,00 m vanaf de Van Engelenvaart, zodat een bebouwingsvrije zone wordt gewaarborgd van 10,00 m vanaf de Van Engelenvaart.

  • Wijziging van de toelichting door toe te voegen dat de Vaarwegenverordening Friesland voor een zone van de oever van vaarwegen ontheffing nodig is voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden. Voor de Van Engelenvaart geldt een afstand van 10 m.

  • Toevoegen bijlage 2 aan de toelichting waarin het wateradvies van Wetterskip Fryslân wordt opgenomen.

  • Wijziging van de toelichting door het advies van Wetterskip Fryslân uiteen te zetten in hoofdstuk 5, paragraaf 5 (Water).

  • Toevoegen bijlage 3 aan de toelichting door het verhaalscontract planschade en akoordverklaring opstellen herziening bestemmingsplan op te nemen.

  • Wijziging hoofdstuk 7, paragraaf 2 van de toelichting door een verwijzing naar bijlage 3 op te nemen.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van 11 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage op het gemeentehuis, Herema State te Joure. Het vastgestelde bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit zijn ook te raadplegen via de website: www.skarsterlan.nl.

Tijdens de inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen.

Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening.

Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Joure, 9 juni 2010

Naar boven