Bestemmingsplan Thorbeckepark en aanverwante vergunningen (plangrens door Marnixlaan, Laan van Chartroise, Thorbeckelaan en Royaards van den Hamkade)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.32 juncto artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 10 juni 2010 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt:

  • 1. het op 20 mei 2010 door de raad, ten opzichte van het ontwerp, gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Thorbeckepark’ en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.

    Het belangrijkste doel van het bestemmingsplan is de totstandkoming van een passende planologisch-juridische regeling om de voorgenomen herontwikkeling van het Thorbeckepark mogelijk te maken. Het betreft (globaal) het bouwen van appartementen, het bouwen van een multifunctioneel voorzieningengebouw en de inrichting van het openbaar gebied;

    De wijziging heeft betrekking op de toelichting bij de paragraaf over archeologie. In de toelichting is het overgangsrecht uit de Verordening op de archeologische monumentenzorg uitgelegd (voor aanvragen die van voor 1 december 2010 dateren) en is de conclusie van het nader uitgevoerde archeologisch onderzoek opgenomen.

    De conclusie van het onderzoek is dat er wegens het ontbreken van relevante archeologische waarden, sporen of vondsten geen nader archeologisch onderzoek wordt aanbevolen. Mochten er tijdens de werkzaamheden toch zaken tevoorschijn komen, dan is men verplicht dit te melden bij het bevoegd gezag.

  • 2. de met het bestemmingsplan verband houdende vergunningen:

    • bouwvergunning voor het bouwen van drie woongebouwen met 88 appartementen en een half verdiepte parkeergarage (BV20906397);

    • bouwvergunning voor het bouwen van een multifunctioneel voorzieningengebouw (BV20906099);

    • velvergunning voor het vellen van 1 boom (zijde Royaards van den Hamkade) d. (Sw 09104405);

    • uitwegvergunning voor de geprojecteerde parkeergarage (Sw 09070530).

Het bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de aanverwante vergunningen liggen met ingang van 10 juni 2010 tot en met 21 juli 2010 ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen van StadsOntwikkeling

Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Informatiecentrum gemeente Utrecht

Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude), Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (donderdag tot 21.00 uur) en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur).

Wijkservicecentrum Noordwest

Amsterdamsestraatweg 283, Utrecht

Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Het bestemmingsplan en de vergunningen zijn ook in te zien op internet: www.utrecht.nl/bestemmingsplannen.

Let op: niet alle bijlagen bij de vergunningen ((bouw)tekeningen en rapportages) zijn op internet te zien.

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken en om de digitale ruimtelijke plannen aan te bieden aan een digitale landelijke voorziening (ruimtelijkeplannen.nl). Ook dit plan is in te zien via ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden meestal niet aangeboden aan deze landelijke website. Deze rapporten kunt u wel downloaden van de gemeentelijke website.

Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge plan (zoals een pdf).

Gecoördineerde besluitvorming

Het besluit is voorbereid met toepassing van de coördinatieregeling (artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening). Vanwege deze gecoördineerde voorbereiding kunnen de onderstaande rechtsmiddelen worden aangewend.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn van 6 weken begint te lopen met ingang van de dag nadat de stukken ter inzage worden gelegd, dat wil zeggen daags na deze publicatie. Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, dus van 10 juni 2010 tot en met 21 juli 2010, kan tegen het besluit tot vaststelling beroep worden ingesteld door eenieder die zich tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad heeft gewend, alsmede belanghebbenden aan wie niet redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen tegen het bestemmingsplan hebben ingebracht, en door belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp heeft aangebracht.

Schriftelijk beroep kan worden ingesteld bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Het is niet mogelijk om per e-mail beroep in te stellen.

Mogelijkheid verzoek om voorlopige voorziening

Het enkel indienen van een beroepschrift schort de werking van de besluiten niet op. Als een spoedeisend belang aanwezig is, kan door de indiener van een beroepschrift een afzonderlijk verzoek om ‘voorlopige voorziening’ ingediend worden bij de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook hiervoor zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven