Vaststelling bestemmingsplan ‘Hooglanderveen 2005, partiële herziening Brink’

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 1 juni 2010 bij besluit nr. 3423992, het bestemmingsplan ‘Hooglanderveen, partiële herziening Brink’ vastgesteld.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan betreft een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Hooglanderveen 2005’. Het betreft het wijzigen van de bestemming ‘Groenvoorziening’ naar ‘Verblijfsdoeleinden’ ten behoeve van de herinrichting van het park op de Brink.

De wijziging van de bestemming maakt het mogelijk om van het kleinschalige park een plein te maken waarbij de rondom het park aanwezige parkeerplaatsen op het plein geïntegreerd worden. De belangrijkste bomen blijven behouden.

Procedure

Op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening liggen het bestemmingsplan en het raadsbesluit met ingang van donderdag 10 juni tot en met woensdag 21 juli 2010 ter inzage bij de Informatiewinkel in de Observant, Stadhuisplein 7. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (ga naar zoeken in alle plannen (via de kaart) en klik vervolgens op de kaart op Hooglanderveen).

Degene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl/onze werkwijze/bestuursrechtspraak, of bel 070-426 44 26.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Naar boven