Bestemmingsplan ‘Leusderkwartier 2008’ onherroepelijk

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan Leusderkwartier 2008 betreft een herziening van diverse verouderde bestemmingsplannen en uitbreidingsplannen. Het plangebied is gelegen aan de zuidzijde van het stadscentrum en bestaat uit de gehele wijk Leusderkwartier, het grootste deel van de wijk Vermeerkwartier en het stuk ‘Berg-Zuid’ dat aan het Leusderkwartier grenst tot aan de Appelweg en Kapelweg. Het plan is hoofdzakelijk een eigentijdse wettelijke regeling van de toegelaten bebouwing en het toegelaten gebruik van de bestaande toestand. De aanleg van de Kersenbaan, 2de fase was als voornaamste ontwikkeling in het plan opgenomen. De goedkeuring van de hiervoor opgenomen regeling door gedeputeerde staten van Utrecht is echter vernietigd door de Raad van State.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 9 december 2009 bij besluitnr. 2900051 het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier 2008’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van 8 januari tot met 18 februari 2009 ter inzage gelegen waarbij bedenkingen over het bestemmingsplan kenbaar gemaakt konden worden bij gedeputeerde staten van Utrecht. Van deze gelegenheid is gebruik gemaakt. Gedeputeerde Staten heeft het bestemmingsplan op 18 augustus 2009 bij besluitnummer 2009INT245995 goedgekeurd. Tegen dit goedkeuringsbesluit is beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Raad van State heeft met haar uitspraak van 12 april 2010 het besluit van gedeputeerde staten vernietigd voor zover het de goedkeuring betreft van de plandelen met de bestemming ‘verkeersdoeleinden’ voor het tracé van het tweede gedeelte van de Kersenbaan, gelegen tussen de Leusderweg en de rijksweg A28 en heeft aan deze plandelen alsnog goedkeuring onthouden. Het bestemmingsplan ‘Leusderkwartier 2008’ is onherroepelijk geworden.

Het bestemmingplan ligt vanaf heden voor eenieder ter inzage bij het Vergunningenloket in de Observant aan het Stadhuisplein 7. De openingstijden van het Vergunningenloket zijn op werkdagen van 9.00–13.00 uur (daarna op afspraak). Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen (zoeken in alle plannen (via de kaart), en klik vervolgens op de kaart door naar het gebied Leusderkwartier).

Naar boven