Ontwerpuitwerkingsplan ‘Dreumel, Centrum Fase 1’

Dit uitwerkingsplan is bedoeld om de realisatie van een deel (fase 1) van het centrumplan voor de kern Dreumel mogelijk te maken. Voorliggend plan is een uitwerking van het moederplan ‘Dreumel Centrum’, dat gebaseerd is op een centrumvisie uit 2005. De noodzaak tot het opstellen van die centrumvisie volgt uit een onderzoek waarin is geconstateerd dat het voorzieningenniveau in Dreumel sterk achteruit dreigt te gaan. Om deze achteruitgang tegen te gaan, wordt in de centrumvisie aanbevolen om winkels te concentreren, woningen aan het centrum toe te voegen en de algemene ruimtelijke kwaliteit van het centrum te verbeteren. Hiertoe is een centrumplan voor de locatie tegenover de kerk ontwikkeld. Het centrumplan wordt in twee fasen tot ontwikkeling gebracht. Dit plan is bedoeld om fase 1 mogelijk te maken.

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 10 juni 2010 zes weken inzien bij de Centrale balie van het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kunt u een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen bij het college.

In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijze betrekking heeft. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw H. den Boer van het team Wonen en Milieu, tel. 0487-599500. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Het plan is tijdens de inzage termijn tevens digitaal in te zien op de website van de gemeente en via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beneden-Leeuwen, 9 juni 2010

Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal,

de secretaris,

P.G. Arissen.

De burgemeester,

Th.A.M. Steenkamp.

Naar boven