Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘De Pompers’ te Soerendonk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van 23 februari 2010 het bestemmingsplan ‘De Pompers’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de inbreiding van de kern Soerendonk en voorziet in de planologische mogelijkheid voor de bouw van circa 50 woningen in verschillenden typen (vrijstaand, twee onder één kap en aaneengesloten woningen). De ontwikkelingslocatie is gelegen in het noord oosten van Soerendonk en wordt begrenst door de wegen Heuvel, Molenheide, van Schaiklaan en De Loop.

Vanwege de gewijzigde vaststelling is het bestemmingsplan aan de provincie Noord Brabant toegezonden. De provincie heeft aangegeven geen opmerkingen te hebben op de doorgevoerde wijzigingen.

Ingevolge artikel 3.8, lid 3 en 4 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen de plannen met ingang van 10 juni tot en met 22 juni ter inzagen. Het plan is in te zien op het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel tevens is het plan in te zien op www.cranendonk.nl onder het kopje digitale bestemmingsplannen → digitale bestemmingsplannen.

Een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijker wijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de periode van 10 juni 2010 t/m 22 juli 2010 bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage beroep indienen tegen de gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan De Pompers.

De gemeenteraad heeft ten opzichte van de ontwerpbestemmingsplannen zoals die ter inzage hebben gelegen, bij de vaststelling wijzigingen aangebracht. De wijzigingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan. In bijlage van de toelichting zijn de raadstukken opgenomen hierin worden ambtshalve wijzigingen verwoord.

Een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp zijn aangebracht, kan gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen.

Bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage kan gedurende de bovengenoemde termijn beroep worden ingediend door belanghebbenden. Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, voor bestemmingsplan De Pompers betreft dit 23 juli 2010. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt het besluit opgeschort, totdat op het verzoek is beslist.

Een verzoek tot voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van genoemde afdeling.

Naar boven