Ontwerpbestemmingsplannen Swifterbant

Burgemeester en wethouders van Dronten maken bekend dat gereed zijn:

  • het voorontwerpbestemmingsplan ‘Swifterbant-Centrum (6070)’ dat betrekking heeft op het gebied dat ruwweg omsloten wordt door het Wapenschild, de Dronterringweg, de Schutsluis, de Noordsingel en de Zuidsingel;

  • het voorontwerpbestemmingsplan ‘Swifterbant-Bos en Sport (6060)’ dat betrekking heeft op het gebied dat ruwweg omsloten wordt door de Zwanenbloem, Biddingweg, Bosweg, Rivierduintocht, Swifterringweg, Lange Streek, Randweg, Hertenkamplaan.

De bestemmingsplannen herzien de geldende bestemmingsplannen en zijn conserverend van aard. De plannen voorzien in een actuele planologische regeling voor de bestaande situatie. In het ontwerpbestemmingsplan ‘Swifterbant-Centrum’ is naast de bestaande functies ook voorzien in:

  • een toekomstige uitbreiding van het bedrijf Weevers aan De Poort d.m.v. een wijzigingsbevoegdheid;

  • standplaatsen ten behoeve van ambulante handel;

  • 5 camperstandplaatsen op de parkeerplaats aan de Schutsluis.

In de ontwerpbestemmingsplannen zijn enkele wijzigingen ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplannen doorgevoerd. Een overzicht van deze wijzigingen is bij de ter inzage liggende stukken gevoegd.

U kunt de desbetreffende stukken van 10 juni tot en met 21 juli 2010 tijdens openingstijden inzien (6 weken) bij:

  • de publieksbalie van het gemeentehuis;

  • de openbare bibliotheek te Swifterbant;

  • de wijkpost te Swifterbant.

Het gehele plan is ook digitaal beschikbaar op www.dronten.nl onder het submenu Mijn gemeente, Bouwen en Wonen - bestemmingsplannen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk bij de gemeenteraad van Dronten, t.a.v. de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 100, 8250 AC DRONTEN. U kunt geen zienswijze per e-mail indienen. Ook kunt u tijdens deze termijn mondeling zienswijzen indienen. Dit kan door een afspraak te maken met mevrouw A.Pallandt, tel. (0321) 388 246.

De gemeenteraad dient binnen twaalf weken na afloop van de inzagetermijn een besluit te nemen tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Dronten, 9 juni 2010

Het college van Dronten,

secretaris,

R. Kool.

Burgemeester,

A.B.L. de Jonge.

Naar boven