Kennisgeving milieueffectrapportage en ontwerpbesluiten aangaande vergunningen Attero Noord BV, Vamweg 7 te Wijster

Gedeputeerde staten van Drenthe maken bekend dat zij op 9 april 2010 een aanvraag om een vergunning op grond van de Wet milieubeheer (Wm), een aanvraag op grond van de Waterwet alsmede een Milieueffectrapportage (MER) hebben ontvangen van Attero Noord BV, gelegen aan Vamweg 7 te Wijster.

De aanvraag op grond van de Wm betreft het veranderen en het in werking hebben na die verandering van de gehele inrichting. Naast de eerder vergunde activiteiten vraagt Attero Noord BV de volgende wijzigingen aan:

  • De indeling van de stortplaats wordt aangepast (een verhoging van 44 meter naar maximaal 48 meter boven het maaiveld).

  • Het mogen storten van enkele specifieke gevaarlijke afvalstoffen.

  • Het mogen verwerken in de bestaande en vergunde installaties van een breder scala aan voor verwerking geschikte afvalstoffen.

  • Het flexibel mogen gebruiken van opslagterreinen en hallen voor de opslag en verwerking van meerdere soorten afvalstoffen en producten.

Een volledige beschrijving van de aangevraagde activiteiten en de opslag-, verwerkingscapaciteiten zijn opgenomen in de Wm-aanvraag.

De aanvraag op grond van de Waterwet is in behandeling genomen door het dagelijks bestuur van het waterschap Reest en Wieden te Meppel.

De vergunning is aangevraagd voor de lozing van afvalwater:

  • op zuiveringstechnische werken, te weten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Echten via rioolgemaal Pesse en de rwzi Beilen via de persleiding Wijster–Beilen;

  • in oppervlaktewater, te weten het VAM-kanaal, de afvoersloot tussen de Beek en het Oude Diep en de bermsloot en de watergang langs de Vamweg.

Gedeputeerde staten en het dagelijks bestuur van het waterschap Reest en Wieden zijn van plan de gevraagde vergunningen onder voorschriften te verlenen.

Milieueffectrapportage

De aangevraagde activiteit valt onder categorie 18.3 van onderdeel D van de bijlage bij het Besluit milieueffectrapportage 1994 (de wijziging of uitbreiding van een inrichting bestemd voor het beheer van afvalstoffen; in gevallen waarin de activiteit betrekking heeft op het storten of opslaan van afvalstoffen in een hoeveelheid van 250.000 m3 of meer). De aangevraagde activiteit betreft een wijziging (geen uitbreiding) van de stortplaats van meer dan 250.000 m3.

Op grond van het Besluit milieueffectrapportage (bijlage, onderdeel D, categorie 18.3, kolom 3 en 4) geldt voor de aangevraagde activiteit een plan-m.e.r.-plicht voor het bestemmingsplan, en een m.e.r.-beoordelingsplicht voor de Wm-vergunning en de Waterwet-vergunning. Attero Noord BV heeft ervoor gekozen om ter voldoening aan deze verplichtingen één MER op te stellen. Dit MER geldt als gecombineerd besluit/plan-MER.

Terinzagelegging

U kunt de aanvragen, het milieueffectrapport, de ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien vanaf 3 juni 2010:

  • bij de gemeente Midden-Drenthe, Raadhuisplein 1 te Beilen, Afdeling Dienstverlening: op maandag, dinsdag en vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, op woensdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur (telefoonnummer (0593) 53 92 22; op donderdag van 16.30 uur tot 20.00 uur, telefoonnummer (0593) 53 93 47);

  • bij het waterschap Reest en Wieden, Blankenstein 540 te Meppel op werkdagen tijdens kantooruren;

  • bij de provincie Drenthe, bezoekadres: Lauwers 1 te Assen op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

U kunt de tekst van de ontwerpbesluiten ook digitaal inzien op www.provincie.drenthe.nl/actueel/bekendmakingen.

Zienswijzen

Vanaf 3 juni 2010 tot en met 14 juli 2010 kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk, gemotiveerde zienswijzen over het ontwerp van de besluiten en het MER indienen bij gedeputeerde staten van Drenthe (Postbus 122, 9400 AC Assen). U kunt hierbij verzoeken om geheimhouding van uw persoonlijke gegevens.

Na telefonische afspraak (telefoonnummer (0592) 36 59 34) kunnen zienswijzen ook mondeling naar voren worden gebracht.

Beroep

Te zijner tijd zal geen beroep tegen de definitieve besluiten kunnen worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten geen zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten naar voren te hebben gebracht.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen over de Wm-procedure/MER kan contact worden opgenomen met de heer R. Oosterbaan van de afdeling Duurzame Ontwikkeling, telefoonnummer (0592) 36 59 34, of over de Waterwet-procedure met de heer W.H. Pieters van het waterschap Reest en Wieden, Afdeling Emissiebeheer, telefoonnummer (0522) 27 68 54.

Naar boven