Vaststelling bestemmingsplan ‘Nieuwstraat 22 – 38 2010’ en verlening Bouwvergunning BV09-197

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 27 mei 2010 heeft besloten tot het gecoördineerd vaststellen van het bestemmingsplan ‘Nieuwstraat 22 – 38 2010’ en de verlening van de bouwvergunning nr. BV 09-197.

Bestemmingsplan ‘Nieuwstraat 22 – 38 2010'

Het bestemmingsplan voorziet in de verwezenlijking van een bouwplan voor winkelruimten op de beganegrond, op de eerste en tweede verdieping 7 appartementen en op de derde verdieping 6 appartementen (totaal 20) en een ondergrondse parkeergarage.

Burgemeester en wethouders hebben het onderhavige bestemmingsplan en de verlening van de bouwvergunning op basis van de ‘Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend’ gecoördineerd voorbereid. Dit betekent dat voor beide besluiten de procedure ingevolge afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht is gevolgd.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding. Bij het bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Verdere procedure

Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende bouwvergunning liggen met bijbehorende stukken met ingang van 8 juni 2010 voor de duur van zes weken ter inzage bij de publieksbalie, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens in te zien via de website van de gemeente Purmerend: www.purmerend.nl, onder Wonen en Leven, Ruimtelijke plannen, Centrum.

Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen bij de raad hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het (gecoördineerde) besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend aan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Burgemeester en wethouders van Purmerend.

Naar boven