Ontwerpbestemmingsplan De Holle Poarte en Vaststelling bestemmingsplan Makkum-Engwier

Burgemeester en wethouders van Wûnseradiel maken bekend, dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan De Holle Poarte ter inzage worden gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken ligt vanaf 10 juni 2010 gedurende 6 weken in het gemeentehuis, afdeling VROM, tijdens openingstijden alsmede op maandag van 18.00 tot 20.00 uur, na telefonische afspraak, voor eenieder ter inzage. Het ontwerp is ook digitaal beschikbaar gesteld en te raadplegen via: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het ontwerpbestemmingsplan betreft een actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen voor het recreatieterrein de Holle Poarte ten zuiden van Makkum. Permanente bewoning van recreatiewoningen wordt niet toegestaan en valt in geen geval onder het overgangsrecht.

Gedurende bovengenoemde termijn kan door eenieder schriftelijke zienswijzen worden ingebracht bij de gemeenteraad, Postbus 2, 8748 ZL Witmarsum. Mondelinge zienswijzen kunnen gedurende bovengenoemde termijn worden ingediend na telefonische afspraak met een medewerker van de afdeling VROM.

Vaststelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Wûnseradiel maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 31 mei 2010 het bestemmingsplan Makkum-Engwier, het bestemmingsplan Nesserlaan 4a te Pingjum en Butengebiet Sud, partiele herziening Freerk Faberweg 4 te Parrega ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft de raad besloten om geen exploitatieplan vast te stellen, als bedoeld in artikel 6.12 Wro. Het bestemmingsplan Makkum-Engwier betreft een actualisatie van bestemmingsplannen in het noordelijke deel van Makkum.

Het bestemmingsplan Nesserlaan 4a te Pingjum maakt het inrichten van de kwekerij met 25 kampeerplaatsen, toiletgebouw en 2 recreatieappartementen in bestaande loods en theeschenkerij op het perceel Nesserlaan 4a mogelijk. Het bestemmingsplan Butengebiet Sud, partiele herziening Freerk Faberweg 4 te Parrega omvat de mogelijkheid tot het realiseren van een zorgboerderij in de voormalige boerderij op het betreffende perceel.

De vastgestelde bestemmingsplannen en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 10 juni 2010 gedurende 6 weken in het gemeentehuis, afdeling VROM, tijdens openingstijden alsmede op maandag van 18.00 tot 20.00 uur, na telefonische afspraak, voor eenieder ter inzage. Het bestemmingsplan is tevens digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 6.13 Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende bovengenoemde termijn van zes weken een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Hiervoor is griffierecht verschuldigd. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Witmarsum, 9 juni 2010

Naar boven