Projectbesluit en besluit hogere waarden geluid locatie Lopikerweg 56

Burgemeester en wethouders van Schoonhoven maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening en de Wet geluidhinder bekend dat zij op 1 juni 2010 hebben besloten tot het ongewijzigd vaststellen van het projectbesluit ‘locatie Lopikerweg 56’ en het besluit hogere waarden geluid. Met ingang van 9 juni 2010 ligt het projectbesluit en het besluit hogere waarden geluid ter inzage bij de Afdeling Vrom, Haven 37 te Schoonhoven.

Het projectbesluit en het besluit tot vaststelling van hogere waarden geluid wordt tevens digitaal beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.schoonhoven.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het projectbesluit betreft de realisatie van twee woningen van maximaal 800 m3 inclusief bijgebouwen op het perceel Lopikerweg 56, op voorwaarden dat alle bedrijfsgebouwen en overige illegale gebouwen en bouwwerken worden gesloopt. Hogere waarden geluid is nodig omdat is gebleken dat niet aan de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder voor het wegverkeerlawaai kan worden voldaan.

Het projectbesluit heeft betrekking op een project waarvoor nog een bouwvergunning dient te worden verleend. Beide besluiten worden voor de rechtsbescherming als één besluit aangemerkt. Nu het projectbesluit eerder wordt verleend en gepubliceerd dan de bouwvergunning gaat de rechtsgang pas lopen nadat de bouwvergunning is verleend en is bekendgemaakt. Nadere informatie hierover volgt bij de bekendmaking van de bouwvergunning.

Belanghebbenden kunnen tegen het besluit tot hogere grenswaarden binnen zes weken na de dag van verzending (1 juni 2010) beroep aantekenen. Beroep kan worden aangetekend bij de rechtbank in Den Haag, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bij het beroep wordt in ieder geval naam, adres, datum, op welk besluit het beroep betrekking heeft en de redenen van het beroep gemeld. De griffier van de rechtbank int hiervoor griffierechten.

Naar boven